Novljani završavaju sezonu protiv Primorja

0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 18.05.2016. 08:15h

Tačno dvije sedmice nakon što su osvojili titulu prvaka Crne Gore, vaterpolisti Jadran Carina igraju posljednji takmičarski meč u sezoni, i to u Ligi šampiona. Protivnik protiv kojeg Novljani zatvaraju sezonu je dobro poznat kroz regionalno takmičenje - najbolji crnogorski tim danas igra protiv Primorja u Rijeci (20 časova).

Duel nema rezultatski značaj, jer je Jadran posljednji, a Primorje četvrto, bez šansi da se plasira na fajnl-siks, ali tim sa Škvera vjerovatno ima motiv da dođe do prvog trijumfa u grupi u kojoj ima tri remija i šest poraza. Jadran i Primorje se odlično poznaju iz regionalne lige, ove sezone su odigrali četiri utakmice i u svakoj je slavio hrvatski tim.

Najuzbudljivije je bilo na finalnom turniru regionalne lige (10:8) i u Ligi šampiona u Igalu, kada je rezultat bio 11:9 za Riječane.

"Utakmica je bez značaja za obje ekipe. Ovo je već peti duel Jadrana i Primorja ove sezone i stigli smo u Rijeku bez pritiska, ali sa motivom da se pokažemo. Pokušaćemo da pobjedom završimo uspješnu sezonu, iako smo svjesni da rival ima vrhunske igrače. Ipak, pokazali smo do sada da možemo da se nadmećemo sa njima i mislim da nismo bez šansi da osvojimo bodove - rekao je Aleksa Ukropina.

Na finalni turnir iz grupe A idu Olimpijakos, Eger (koji je direktno plasiran kao domaćin) i Barseloneta, a iz grupe B Pro Reko, Solnok i Jug.

Bonus video: