Jadran sigurnom pobjedom otvorio seriju protiv Budve

87 pregleda 0 komentar(a)
Jadran Carine, Foto: Www.pvkjadran.com
Jadran Carine, Foto: Www.pvkjadran.com
Ažurirano: 20.04.2016. 17:20h

Jadran Carine je pobjedom rezultatom 12:5 otvorio finalnu seriju plej-ofa protiv Budve i stavio do znanja kako bi trebalo da teku dueli dva najbolja crnogorska tima u borbi za titulu.

Jednostavno, Novljani imaju sve što im je potrebno da odbrane trofej, a Budvanima ostaje da u narednim utakmicama (biće ih još najmanje dvije) ponude makar veću neizvjesnost nego što je bio slučaj večeras.

Jadran je poveo sa 5:0, Budva smanjila na 5:2, kasnije je kod 6:3 imala nekoliko pokušaja da se vrati u meč koji je odigran na otvorenom bazenu na Škveru, ali je golman domaćih Slaven Kandić bio na visini zadatka.

U trećoj četvrtini je prednost ekipe Vladimira Gojkovića dodatno porasla (bilo je 10:4), pa je u posljednjih osam minuta uglavnom viđeno odrađivanje posla s obje strane.

Nikola Moskov, Aleksa Ukropina, Miroslav Ranđić i Stefan Vidović su sa po dva gola predvodili Jadran, a isti učinak je na drugoj strani imao Blažo Mitrović.

Druga utakmica finala igra se u subotu u Budvi, a treća je na programu 3. maja u Herceg Novom.

Ako bude potrebno, četvrti i peti meč bi se igrali 14. odnosno 16. maja.

Jadran Carine - Budva 12:5 (5:1,1:2, 4:1, 2:1)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Gledalaca: 100. Sudije. D. Adžić, Mišković. Igrač više: Jadran Carine 5 (3), Budva 6 (2). Peterci: Budva 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (osam odbrana), Ukropina 2, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 2, Moskov 2, Banićević, Porobić, Radović, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac 1, Popović (dvije odbrane), Spaić 1.

Budva: Mi. Konatar (sedam odbrana), Manojlović, M. Mitrović, Vujašević 1, B. Mitrović 2, S. Ćetković 1, Dragović, Đurđić, Kovačević, Radanović 1, P. Ćetković, Franeta, Krivokapić (dvije odbrane), Ćupić.

Bonus video: