Biće čudo ako ne trijumfuje Jadran

70 pregleda 0 komentar(a)
Željko Kovačić i Bogdan Đurđić, Foto: Zoran Đurić
Željko Kovačić i Bogdan Đurđić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.04.2016. 08:18h

Čak 17 golova razlike u dva meča finala Kupa Crne Gore najbolji su pokazatelj koliki je Jadran Carine favorit na startu finalne serije plej-ofa protiv Budve.

Novljani nemaju konkurenciju u domaćim okvirima, već godinama je tako, a dešavanja iz ove sezone u kojoj je tim Vladimira Gojkovića bez problema pobjeđivao rivale iz Budve i Kotora govore da bi trebalo da se dogodi sportsko čudo pa da titula promijeni vlasnika...

Finalna serija kreće večeras od 18 časova na Škveru.

"Igramo na svom bazenu i moramo to da iskoristimo, a onda ćemo misliti o drugoj utakmici. Svakako da je cilj titula. Odigrali smo veliki broj mečeva i pokazali da smo najbolji i zato nam je cilj da pokušamo da seriju riješimo u tri utakmice", kazao je Gojković.

Trener Jadrana i selektor naše reprezentacije cijeni ono što je Budva uradila ove sezone:

"Budvani su izborili plasman u A1 regionalnu ligu. To je dobro za njih, ali i za naš vaterpolo. Imaju interesantne igrače, neki su bili sa nama u reprezentaciji. Svjesni smo da imaju kvalitet i ne potcjenjujemo ih".

A Budva želi da unese neizvjesnost u seriju, to joj je jedina ambicija.

"Uradili smo dosta ove sezone, zadovoljni smo kako se ona odvijala i probaćemo da igramo na kartu rasterećenosti u ovim finalnim duelima i iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Naravno, Jadran je favorit u ovom finalu, kao i u čitavoj sezoni na domaćoj sceni, ali ne predajemo se. Želimo da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na Novljane", rekao je trener Budve Drago Pejaković i dodao:

"Igrali smo finale Kupa, plasirali smo se u A1 regionalnu ligu, sve su to iznijeli igrači koji su izašli iz budvanske škole vaterpola, i to je ono što nas posebno raduje. Najveći cilj u finalnoj seriji je da vidimo koliko ova ekipa zapravo može u mečevima za trofeje, kako bismo mogli da stvorimo sliku o tome što nam je potrebno za narednu sezonu. Jer, ona će biti mnogo teža nego što je ova", istakao je Pejaković.

Finalna serija se igra u tri pobjede, a termini su 20, 23. april, te 3. maj i ako bude neophodno 14. i 16 maj.

Večeras (20 časova) počinju i okršaji za treće mjesto između Primorca i Katara, a ta serija se igra u dva trijumfa.

Bonus video: