Jadran nemoćan protiv Olimpijakosa u Igalu

7 komentar(a)
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić
Stefan Vidović, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 10.02.2016. 19:21h

Večeras se u Igalu najbolje vidjelo protiv kakve ekipe je igrao Jadran Carine.

Olimpijakos je demonstrirao silu, slavio sa 13:6, i nanio Novljanima četvrti poraz u Ligi šampiona ove sezone.

O kvalitetu Grka je sve bilo jasno i prije ove utakmice, ali je crnogorska javnost sada mogla da vidi na djelu moćan tim iz Pireja, jednog od pretendenata na visok plasman u elitnom evropskom takmičenju ove sezone.

Jadran nije imao šansi - gosti su brzo poveli sa 2:0, Stefan Vidović je nakon toga smanjio na 2:1, i to je do poluvremena bilo sve od crnogorskog šampiona u napadu.

"Olimpijakos je jaka ekipa i iskoristio je veliki broj naših grešaka. Promašili smo neke šanse u momentima kada smo mogli da smanjimo rezultat, ali vidjelo se da su neki stariji igrači umorni zbog velikog broja utakmica, a neki mlađi jednostavno nisu bili dobri. Nismo ni bili kompletni, a vjerujem da ćemo u narednim utakmicama moći da računamo na makar jednog od dvojice povrijeđenih igrača (Stefan Pješivac i Vlado Popadić). Sada je pauza, koju moramo da iskoristimo da dobro odmorimo", rekao je Vladimir Gojković.

Kasnije je bilo i 8:1, prije nego što su igrači domaćina donekle "opustili" ruku i postali opasniji pred golom Josipa Pavića. Učinak u napadu je, ipak, bio veoma skroman...

Poraz je svakako visok, ali je i realan kada se zna da favoriti poput Olimpijakosa surovo kažnjavaju svaku grešku protivnika. A Jadran ih je pred oba gola u ovom susretu imao mnogo.

"Mi smo ekipa koja "živi" od odlične odbrane i ona nam je u ovom meču pomogla. Ako budemo i u nastavku sezone ponavljali ovakva izdanja naši ciljevi su svakako realni. Jadran je mlada ekipa, veoma talentovana, ali smo mi u ovom meču bili jednostavno odlični", kazao je trener Grka Todoris Vlahos.

Jadran je tako i nakon šest kola bez trijumfa (ima dva remija), a do kraja grupne faze ga čeka duel sa Barselonetom kod kuće, te gostovanja Egeru, Primorju i Špandauu.

Jadran Carine - Olimpijakos 6:13 (1:4, 0:2, 2:3, 3:4)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 500. Sudije: Ercoli (Italija), Erdelji (Mađarska). Igrač više: Jadran Carine 7 (3), Olimpijakos 7 (5). Peterci: Olimpijakos 1 (1).

Jadran Carine: Kandić (osam odbrana), Ukropina 1, Gardaševič, Kovačić, Vidović 1, Moskov 1, Banićević, Porobić 2, Radović 1, Ranđić, Petrovski, Spaić, Popović.

Olimpijakos: Pavić (pet odbrana), Milonakis, Delakas 1, Junas 3, Fudulis 3, Smit, Podikeas, Genidunijas, Murikis 1, Kolomvos 1, Maljarać 3, Vlahopulos 1, Galanopulos (dvije odbrane).

Bonus video: