Srbija je prvi favorit, Crna Gora, Italija i Mađarska ispred ostalih

„Što se tiče prve utakmice na turniru, smatram da Crna Gora samo može da dobije - u slučaju trijumfa bi napravila veliki korak ka prvom mjestu u grupi, a ako izgubi ne bi se mnogo promijenilo, s obzirom na to da je izgubila od favorita”, rekao je Šefik
131 pregleda 7 komentar(a)
Denis Šefik, Foto: Zoran Đurić
Denis Šefik, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.07.2015. 13:44h

Proslavljeni golman Denis Šefik, koji je u karijeri branio za četiri reprezentacije (Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru, a zatim Srbiju i Crnu Goru pojedinačno) vidi „ajkule” u borbi za medalju na Svjetskom prvenstvu u Kazanju.

Iskusni čuvar mreže, ipak, nema dilemu ko je favorit planetarnog takmičenja.

„Srbija se izdvaja kao najbolja ekipa na svijetu, mislim da je to svima jasno, i prvi je favorit za zlato u Kazanju. Što se tiče prve utakmice na turniru, smatram da Crna Gora samo može da dobije - u slučaju trijumfa bi napravila veliki korak ka prvom mjestu u grupi, a ako izgubi ne bi se mnogo promijenilo, s obzirom na to da je izgubila od favorita”, rekao je Šefik.

Ipak, velika borba je zagantovana.

„Crna Gora može da se nosi sa Srbijom, ali neophodno je i da Srbi baš nemaju svoj dan. Kako god, smatram da je realnije da neka ekipa savlada Srbiju u grupi nego u nokaut fazi”, dodao je Šefik.

Može li Crna Gora do medalje sa tri debitanta?

„Vidjećemo. Poznajem Nikolu Murišića još iz Primorca. I ranije se vidjelo da je veliki borac i mislim da će borbenošću nadoknaditi nedostatak iskustva i kvaliteta u ovom trenutku. Ako ste borac time možete da sakrijete neke mane u igri, a ako niste džaba vam kvalitet, jer je vaterpolo muški sport. Mladog Aleksu Ukropinu nisam gledao, ali su mi o njemu pričali Predrag Jokić i Aleksandar Ivović. Nahvalili su mi ga i rekli da bi mogao da postane ozbiljan ljevoruki igrač”, ističe Šefik.

Poslije Srbije, ko su favoriti za odličje?

„Crna Gora, Italija i Mađarska su po meni ispred ostalih. Svakako je tu i Hrvatska, ali mislim da ona ne može do medalje. Ove ekipe su u drugom redu favorita, a potom slijede Grci, Australijanci, Amerikanci, mada oni mogu da naprave nešto samo ako neko od najboljih uprska”.

Misliš li da Australija može da poremeti računicu Crnoj Gori i Srbiji u grupi?

„Australija ne smije da se potcijeni. Ako utakmica krene na način koji njoj odgovara onda je sve moguće. Mislim da bi bila mnogo opasnija da ima ozbiljnog golmana, sve ostalo je na visokom nivou. Ali, siguran sam da Australija igra vaterpolo budućnosti”.

Može li Rusija kao domaćin do dobrog rezultata?

„Ne vjerujem. Jedino ako dođe do nekog brukanja sudija, mada nisam siguran ni da bi tada nešto uradila”, zaključio je Šefik.

Bonus video: