Debakl Primorca: Kotorani na minus 13 protiv Mornara

Kotorani šanse da se domognu četvrtfinala sveli na minimum
1 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Arhiva “Vijesti”
Primorac - Jadran, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 31.10.2014. 19:18h

Iza vaterpolista Primorca je očajan dan na kvalifikacionom turniru na Malti. Poraz od Steaue (8:6) u jutarnjim časovima je bio samo uvod u debakl - tim Miodraga Mirovića je potopljen protiv Mornara rezultatom 18:5.

Rezultat govori sve, Primorac se protiv prosječne hvatske ekipe (od koje je prije desetak dana u Regionalnoj ligi izgubio sa 13:8 u Splitu) nije pitao ništa, a dalmatinski sastav je najveću prednost imao nešto više od dva minuta prije kraja kada je poveo sa 18:3.

Primorac je prvi gol postigao 61 sekundu do kraja prvog poluvremena (pogodio Nikolas Saveljić za 9:1), ali je već tada bilo jasno da mladi sastav iz drevnog grada “hita” ka katastrofi.

Kotorani su u prva tri kola upisali dva poraza i trijumf i ostala im je samo teoretska šansa da se domognu drugog mjesta na turniru i plasmana među osam najboljih.

Naš predstavnik sjutra ima slobodan dan, a od ostalih mečeva subotnjeg programa (konkretno, duela Steaua - Monpelje) zavisiće da li pred posljednje kolo i utakmicu sa Monpeljeom uopšte i ima priliku da se bori za drugu poziciju.

U ovom trenutku je Mornar siguran na prvom mjestu sa devet bodova, dok Steaua, Monpelje i Primorac imaju po tri. Valeta je jedina na nuli.

Razlika je samo što je Primorac odigrao meč više i od rumunskog i od francuskog tima.

Mornar - Primorac 18:5 (3:0, 4:1, 6:1, 5:3)

Valeta - Gradski bazen. Sudije: Polihronopulos (Grčka), Vojvodin (Rusija).

Mornar: Kačić, Čagalj, Marinić-Kragić, Ćorušić 2, Ćalić 2, Šiga 2, Zović 1, Lušić 2, Burić 4, Gluhaić 3, Marelja 1, Ban 1, Anić.

Primorac: U. Brguljan, Celatis 1, Radonjić, Kriještorac, M. Brguljan 1, Saveljić 2, Adžić, Matković, Mačić, Krivokapić, Vukasović, Grgurević 1, Stanović.

Steaua - Primorac 8:6 (1:1, 1:1, 5:2, 1:2)

Valeta - Gradski bazen. Sudije: Margeta (Slovenija), Vojvodin (Rusija).

Steaua: Dragušin, Teohari, Đorđe 1, Jakonu 2, Kjoveanu 1, Bušila 1, Filipović, Nastran, Randić 2, Giban 1, Goanta, Florea.

Primorac: U. Brguljan, Celatis 1, Radonjić, Kriještorac, M. Brguljan, Saveljić 3, Adžić, Matković, Mačić 2, Krivokapić, Vukasović, Grgurević, Stanović.

Bonus video: