Jadran: Dezinformacija je da će Ukropina igrati za Srbiju

"Svjedoci smo da je Aleksa nastupao za reprezentaciju Crne Gore na prvenstvu svijeta, za generaciju dvije godine stariju i time na najbolji mogući način pokazao za koga želi da igra", kaže se u saopštenju Novljana
138 pregleda 49 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.08.2014. 11:50h

Povodom informacije da bi talentovani Aleksa Ukropina mogao da zaigra za Srbiju, saopštenjem se oglasio i Jadran, klub čije boje brani momak rođen 1998. godine.

"U vezi sa infomacijom ili bolje rečeno dezinformacijom koja se plasira u medijima za igrača našeg kluba Aleksu Ukropinu, kao klub želimo da informišemo javnost da u kontaktu sa igračem i njegovim roditeljima nemamo takva saznanja, već da sve navedeno predstavlja dezinformaciju koja ugrožava sportski razvoj pomenutog igrača i njegovo igranje u klubu i reprezentaciji Crne Gore", stoji u saopštenju.

Ukropina je trebalo da bude dio A reprezentacije na FINa kupu, ali je selektoru Ranku Peroviću rekao da mu treba predah i da ne želi da igra dva velika takmičenja u kratkom vremenskom periodu.

"Svjedoci smo da je Aleksa nastupao za reprezentaciju Crne Gore na prvenstvu svijeta, za generaciju dvije godine stariju, koje je prije pet dana završeno u Istanbulu, te da je bio jedan od naših najboljih igrača i time na najbolji mogući način pokazao za koga želi da igra. Molimo Vas da ubuduće ovako neprovjerene informacije ne objavljujete i na taj način negativno utičete na razvoj mladih perspektivnih sportista. Vezano za ovu temu klub, kao i pomenuti igrač, više se neće oglašavati...", kaže se na kraju saopštenja kluba iz Herceg Novog.

Jadran je, istina, mogao da reaguje i ubjedljivije, pa da se makar potrudi da objasni kako je momak koji tek krajem septembra puni 16 godina odbio poziv u A reprezentaciju.

U normalnim situacijama, seniorski tim je san, poziv je teško odbiti, pogotovo za sportistu u tom dobu, ali klub sa Škvera je samo šturo istakao da "nema saznanja koja imaju mediji"...

Bonus video: