Uvod u odlučujući okršaj s Italijom

Rumuni s povratnikom Kozminom Raduom, ljevorukim centrom, imaju kvalitet da ugroze favorite, ali samo ako im oni to dozvole...
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 08:37h

Ako crnogorski vaterpolisti večeras protiv Rumunije ponove izdanja iz duela sa (pogotovo) Grčkom i Rusijom, treća utakmica na Evropskom prvenstvu predstavljaće samo uvod u duel odluke koji se igra u subotu sa Italijom, direktnim rivalom za 1. mjesto u grupi.

A ako „ajkule” potcjenjivački uđu u meč sa Rumunima, moguće je svašta... Ukratko - sve, ama baš sve, večeras zavisi od izabranika Ranka Perovića i pristupa koji, ako dva meča u Budimpešti mogu da budu reper, više ne predstavlja problem za aktuelnog evropskog i svjetskog vicešampiona.

Rumuni s povratnikom Kozminom Raduom, ljevorukim centrom, imaju kvalitet da ugroze favorite, ali samo ako im oni to dozvole...

Crna Gora im je, međutim, nekoliko puta u prošlosti dala šansu, jednu su iskoristili na Evropskom prvenstvu u Zagrebu 2010. godine, kada je bilo neriješeno. I, umjesto direktnog plasmana u polufinale, crnogorski vaterpolisti su u četvrtfinalu morali da se nadmeću sa Srbijom i tu je završen san o medalji...

A da Rumunija ima limite vidjelo se protiv Italije prije dvije noći, kada je poražena sa 9:4.

Čučković: Nema opuštanja

Uroš Čučković, debitant na velikim takmičenjima, ubijeđen je da će ekipa biti jednako ozbiljna kao i protiv Grčke i Rusije.

"Gledali smo Rumune protiv Italije, vidi se da su podigli formu pod vođstvom selektora Dejana Stanojevića, nekadašnjeg člana stručnog štaba Srbije. Disciplinovani su, samim tim i opasni, ali sve zavisi od nas. Ako ponovimo igru iz prve dvije utakmice onda ne bi trebalo da bude nekih iznenađenja. Moramo biti oprezni i koncentrisani od prvog minuta", rekao je Čučković, koji je zadovoljan što je dobio šansu da nastupi na velikom takmičenju.

"Osjećam se dobro, mislim da je igra bila u redu u prva dva meča. Nema boljeg načina i mjesta za debi od šampionata u Mađarskoj, na ovakvom bazenu, uz dosta navijača", jasan je novi bek mađarskog Egera.

Crna Gora i Italija nakon dva kola imaju po dvije pobjede, očekuje se da nakon večerašnjih mečeva nastave pohod („azuri” se sastaju sa Gruzijom) i da onda sačekaju subotnji derbi koji bi u tom trenutku mogao da ima važnost kao osvojena medalja - pobjednik ide direktno u polufinale, poraženi mora do plasmana među četiri najbolja težim putem, tačnije kroz duel sa Srbijom, Mađarskom, Hrvatskom ili Španijom (zavisno od plasmana u grupi B).

"Svi znate naš cilj - to je direktan plasman u polufinale. Bićemo korak bliži ako savladamo Rumune, a onda se okrećemo Italiji. U ovom trenutku nam je samo Rumunija u mislima", dodao je Čučković.

Darko Brguljan: Rumuni taktički jači nego ranije

Od Darka Brguljana se čeka da proradi u napadu kako on to zna. Možda je baš večeras momenat da najbolji strijelac italijanskog šampionata prošle sezone „namjesti” ruku.

"Potrebno je da recept iz prve dvije utakmice prenesemo i sada. Odbrana mora da bude jaka, kao i do sada, a možemo da budemo zadovoljni i kako nam ide u napadu. Sve to čini da zaista vjerujemo u pobjedu, koja bi nam olakšala stvari u grupi. Odgledali smo meč Rumuna i Italije, falila su im dva, tri igrača. Selektor Stanojević će ih sigurno dobro pripremiti, a vidi se da su taktički bolji nego što su do sada bili. Ipak, mislim da je sve na nama i da imamo velike šanse da ih pobijedimo", zaključio je Brguljan.

Galerija

Bonus video: