Šćepanović ide na Evropsko prvenstvo!

Iskusni golman se oporavio od povrede labruma kuka. Među 13 odabranih se nalazi i Uroš Čučković, koji će debitovati za "ajkule" na velikim takmičenjima
74 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2014. 09:44h

Miloš Šćepanović će se naći među 13 igrača koji će predstavljati Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, odlučio je selektor vaterpolista Ranko Perović.

Golman Galatasaraja je bio pod velikim znakom pitanja zbog povrede labruma kuka (hrskavica koja spaja butnu i karličnu kost), ali se nakon rehabilitacije u Puli njegovo stanje popravilo, pa je Perović prelomio i uvrstio ga na spisak.

Popularni Šćepo, junak najvećeg uspjeha crnogorskog vaterpola (evropska titula u Malagi prije šest godina) od osnivanja reprezentacije je preskočio samo jedno veliko takmičenje, i to EP u Zagrebu 2010.

Tadašnji selektor Petar Porobić je u Hrvatskoj prednost dao Zdravku Radiću i Denisu Šefiku...

"Nije bilo lako donijeti odluku. Nadam se da je ona najbolja, vidjećemo. Čitavo ljeto smo imali problema oko sastava, izgleda da je moralo da bude tako i na kraju priprema", rekao je Perović.

Selektor je takođe dodao da će s ekipom sjutra u Budimpeštu otputovati i treći čuvar mreže "ajkula" Dejan Lazović, kao podrška Šćepanoviću i Radiću.

Sa šireg spiska su otpali Nikola Murišić i Jovan Sarić, što znači da će Crna Gora u Mađarskoj igrati u sastavu: Zdravko Radić, Miloš Šćepanović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Darko Brguljan, Uroš Čučković, Mlađan Janović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Filip Klikovac i Predrag Jokić.

Čučković, koji je ovog i prethodnog ljeta igrao na finalnim turnirima Svjetske lige, debitant je na velikim takmičenjima...

Crna Gora prvi meč na turnirru igra u ponedjeljak protiv Grčke.

Galerija

Bonus video: