Vaterpolo mora privući nove simpatizere

Sa dvodnevne konferencije pokrenuta je inicijativa za više razumijevanja u sportu, koji je sposoban da privuče nove fanove na globalnom nivou
3 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Reuters
Vaterpolo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2014. 11:19h

Vaterpolo bi trebalo da bude mnogo više od igre, da predstavlja jedinstveno iskustvo za fanove i da privuče nove navijače i simpatizere, zaključeno je na konferenciji Svjetske vaterpolo i plivačke federacije (FINA) u meksičkom Kankunu.

Navodi se da je pripritet te asocijacije zadovoljstvo navijača.

"Pravila igre su možda najlakši dio jednačine. Moramo da stvorimo sinergiju na svim nivoima. Imamo veliku utakmicu, sa fantastičnim igračima, hajde da mislimo visoko i ne bojimo se za promjene", kazao je Izvršni director FINA Kornel Marčulesku.

Konferencija FINA okupila je u meksičkom Kankunu stručnjake iz tog sporta radi razmjenjivanja ideja o budućoj evoluciji vaterpola, kao i poboljšanju njegovog mjesta i značaja na sportskom međunarodnom tržištu.

Sa dvodnevne konferencije pokrenuta je inicijativa za više razumijevanja u sportu, koji je sposoban da privuče nove fanove na globalnom nivou.

Crnu Goru je u Meksiku predstavljao Direktor Vaterpolo i plivačkog Saveza Crne Gore, Petar Porobić.

"Porobić je iskoristio priliku da razgovara sa svim funkcionerima svjetske i evropske federacije i upozna ih sa zahtjevom našeg Vaterpolo i plivačkog Saveza da organizuje neko veliko takmičenje, za početak EP ili SP za mlađe kategorije", piše u saopštenji iz crnogorske asocijacije.

Bonus video: