Juniori prvaci Evrope!

Tim Mirka Vičevića u finalu savladao Srbiju rezultatom 7:5 i okitio se titulom najboljeg na Starom kontinentu
91 pregleda 69 komentar(a)
Vaterpolo juniori, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo juniori, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 15.09.2013. 18:04h

Juniorska vaterpolo reprezentacija je na krovu Evrope - "ajkulice" su u finalu turnira na Malti savladali Srbiju rezultatom 7:5.

Srbija je povela sa 2:0 u prvoj četvrtini, ali je tim Mirka Vičevića brzo preokrenuo, napravio seriju od 5:0 i dva puta imao i po tri gola prednosti (5:2 i 6:3).

Protivnik je smanjio na 6:5 početkom posljednje četvrtine, ali je Bogdan Đurđić pet minuta i 22 sekunde prije kraja postavio konačan rezultat i obezbijedio titulu.

Đurđić je dao ukupno tri gola, a po dva puta su se upisali Stefan Pješivac i Blažo Mitrović.

"Finale je samo po sebi uvijek veliki izazov. Krenuli smo slabije, ali smo se trgli i nametnuli svoj stil igre. Igrali smo čvrstu odbranu, ispoštovali sve što su nam treneri tražili, i sve je to na kraju nagrađeno zlatom. Od početka smo bili najbolja ekipa na šampionatu, svaku utakmicu smo odigrali maksimalno, nismo kalkulisali", rekao je Đurđić.

Crna Gora je tako bez poraza završila šampionat, a trijumf protiv Srbije joj je bio ukupno šesti na turniru.

"Odlučila je odbrana. Iako smo gubili 2:0, prije svega smo poslušali trenera da dignemo odbranu na naš uobičajeni nivo. Ponovo smo bili odlični s igračem manje. Igrali smo svi kao jedan, i to je bilo izuzetno bitno na putu do ove pobjede", kazao je Konatar.

Bronzu je osvojila Italija koja je pobijedila Mađarsku sa 10:9.

Crna Gora - Srbija 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1)

Gzira - Gradski bazen. Gledalaca: 100. Sudije: Krapivin (Rusija), Kun (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 5 (3), Srbija 5 (2).

Crna Gora: Mi. Konatar, Ma. Konatar, Đurđić 3, Ćetković, Popadić, Pješivac 2, Ukropina, Krivokapić, Kriještorac, Adžić, Mačić, Mitrović 2, Kolesko.

Srbija: Filipović, Bakić, Janković, Joksimović1, Toholj, Gvozdanović, Drašović, Andrejević 1, Jakšić 1, Manojlović 1, Stojanović, Jovanović 1, Osmanović.

Bonus video: