Juniori u finalu, za zlato sa Srbijom

Tim Mirka Vičevića je u polufinalu savladao Italiju rezultatom 6:5, a u finalu će se sastati sa Srbijom koja je slavila protiv Mađarske
60 pregleda 12 komentar(a)
Juniori, Foto: Wpolo.me
Juniori, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 13.09.2013. 18:19h

Sada je sigurno – crnogorski vaterpolisti donose i drugu medalju sa velikog takmičenja u ovoj kalendarskoj godini.

Nakon seniora i srebra na Svjetskom prvenstvu, zablistali su i juniori – generacija igrača 1996. godište i mlađi plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

Izabranici Mirka Vičevića su u polufinalu takmičenja koje se održava na Malti savladali Italiju rezultatom 6:5 (0:1, 3:0, 2:3, 1:1) i u meču za zlato će se sastati sa Srbijom (nedjelja od 18.30 časova) koja je u drugom polufinalnom okršaju trijumfovala protiv Mađarske sa 12:10.

U utakmici sa "azurima" su dominirale odbrane, a presudila je perfektna druga dionica u kojoj je Crna Gora postigla tri, a nije primila nijedan gol i preokrenula na 3:1...

"Bila je jako dobra utakmica, borbena. Nismo imali mnogo prostora u napadu, jer su Italijani odigrali prema očekivanjima agresivno, čime su nas udaljili od gola", rekao je Vičević.

Ali, defanziva Crne Gore je bila čvršća i napravila je razliku...

"U odbrani smo odigrali sjajno. Ona je iznijela teret polufinala i zasluženo smo pobijedili. O tome dovoljno govori podatak da smo imali 16 igrača puta manje, a primili smo samo dva gola. To je itekako odlučilo u ovom meču. Ponavljam, definitivno smo bili bolja ekipa, a Italijani su važili za favorita", kazao je selektor juniora.

Bogdan Đurđić je predvodio "ajkulice" sa tri gola, dva puta je mrežu tresao Marko Konatar, a jednom ljevoruki Petar Mačić.

Bonus video: