Juniori savladali i Rumuniju

Ako slavi u duelu sa Helenima, Crna Gora će otići direktno u četvrtfinale, dok bi je poraz odveo u razigravanje za plasman među osam najboljih
2 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Beta/AP
Vaterpolo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.09.2013. 15:01h

Crnogorski juniori su ostvarili i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu na Malti. Kao i juče protiv Ukrajine, bez većih problema je savladana i Rumunija (15:10), pa će tim Mirka Vičevića sjutra protiv Grčke (16.15 časova) tražiti trijumf koji bi označio i prvo mjesto u grupi.

Ako slavi u duelu sa Helenima, Crna Gora će otići direktno u četvrtfinale, dok bi je poraz odveo u razigravanje za plasman među osam najboljih.

"Mislim da smo kvalitetniji i da smo bliži pobjedi. Ekipa podiže formu i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo slavili, obezbijedili prvu poziciju, ali i dan odmora koji bi nam mnogo značio", dodao je Vičević.

"Ajkulice" su u prvoj četvrtini dale pet golova Rumunima (5:2), i plus tri su držale sve do posljednje četvrtine u kojoj su i zadale konačan udarac protivniku.

"Odigrali smo dosta dobro i čvrsto protiv Rumunije. Pobjeda nije dolazila u pitanje, iako smo primili nekoliko golova koje nismo trebali. Rumuni su nas iznenadili neočekivano brzom i agresivnom realizacijom. Ali, najvažnije je da su bodovi tu, pet golova razlike je velika pobjeda", rekao je Vičević.

Bogdan Đurđić je sa tri gola predvodio naš nacionalni tim, po dva su upisali Marko Konatar, Petar Ćetković, Aleksa Ukropina, Blažo Mitrović i Dimitrije Kriještorac.

Po jednom su mrežu Rumuna pogađali Stefan Pješivac i Petar Mačić.

U drugom meču C grupe Grčka je savladala Ukrajinu 17:11 i ostvarila drugu pobjedu.

Bonus video: