Juniori otvaraju EP protiv Ukrajine

Crnogorski vaterpolisti se nalaze u grupi C, a prvi meč igraju od 15 časova protiv Ukrajine, ekipe koja bi trebalo da predstavlja samo dobru uvertiru za nastavak šampionata
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2013. 08:28h

Najperspektivnija mlada generacija u crnogorskom vaterpolu danas kreće u pohod na medalju - na Malti startuje Evropsko prvenstvo za juniore, igrače rođene 1996. godine i mlađe.

Crnogorski vaterpolisti se nalaze u grupi C, a prvi meč igraju od 15 časova protiv Ukrajine, ekipe koja bi trebalo da predstavlja samo dobru uvertiru za nastavak šampionata.

Tim Mirka Vičevića je tokom ljeta dokazao da vrijedi, osvojio je i dva prestižna turnira u Italiji i Mađarskoj, pa se i na Malti očekuje da potvrdi epitet jednog od favorita.

"Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme, kao i ponašanjem igrača tokom ljeta. Maksimalno su se posvetili treninzima, a cijele pripreme su bile jako naporne. Mislim da smo radili jako dobro, da smo se dobro spremili, a na Malti ćemo pokazati koliko smo jaki", rekao je Vičević.

Po selektoru "ajkula", borbu za prva tri mjesta će voditi pet ekipa - Hrvatska, Italija, Srbija, Mađarska i Crna Gora.

"Siguran sam da je to pet reprezentacija od kojih će tri uzeti medalje. Međutim, ne bih izostavio Španiju i Grčku, jer one mogu da se umiješaju u tu borbu. Između tih pet selekcija će odlučivati nijanse, igraće se na gol. Mi treba da se skoncentrišemo na naše mečeve i ponavljam da je jako važno da prvenstvo otvorimo na pravi način", dodao je Vičević.

Drugi meč na turniru Crna Gora igra sjutra protiv Rumunije (takođe od 15 časova), a onda i u utorak protiv Grčke od 16.30.

Prvoplasirana ekipa u grupi ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Crnu Goru će na Malti predstavljati 13 igrača: Miloš i Marko Konatar, Dragan Kolesko, Stefan Pješivac, Janko Krivokapić, Vlado Popadić, Bogdan Đurđić, Danilo Adžić, Petar Ćetković, Dimitrije Kriještorac, Blažo Mitrović, Aleksa Ukropina i Petar Mačić.

Ostale grupe - A: Rusija, Bjelorusija, Hrvatska, Srbija.

Grupa B: Francuska, Turska, Španija, Malta.

Grupa D: Gruzija, Njemačka, Italija, Mađarska.

Bonus video: