Vaterpolisti pobijedili Grčku

Naša reprezentacija je nastupila u sastavu: Šćepanović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan, Kruzija, M. Janović, Drašković, Ivović, Mišić, Klikovac, Jokić, Čučković
1 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Veselin Belojević
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 12.07.2013. 16:30h

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom otvorili „Vodafon kup” u Budimpešti, turnir koji ujedno predstavlja generalnu probu za Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

Tim Ranka Perovića je na startu bio bolji od ekipe koja će biti prvi protivnik i u Barseloni - savladao je Grčku rezultatom 11:4.

"Zadovoljan sam. Iz odlične odbrane je proradio i napad, iako smo počelo malo usporeno. Sve u svemu, odigrali smo na visokom nivou, rezultat je ubjedljiv, ali to moramo odmah da zaboravimo, jer nas u Barseloni čeka sasvim drugačija utakmica. Bilo je i malo taktiziranja, ali se poznajemo jako dobro i iznenađenja su teško moguća", rekao je Perović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu, u kojem nije bilo kapitena Nikole Janovića i Zdravka Radića, bio je Aleksandar Ivović sa tri gola.

Po dva su postigli Mlađan Janović i Darko Brguljan, a po jednom su mrežu Helena pogađali Antonio Petrović, Draško Brguljan, Dragan Drašković i debitant Igo Kruzija.

"Kruzija je odigrao korektno. Janović i Radić? U narednom meču će braniti Radić kako bih imao igrača više u rotaciji, nastupiće i Janović, a odmoriće Ivović i Šćepanović", kazao je Perović.

Naredni meč na turniru Crna Gora igra sjutra veče od 19 časova sa Mađarskom, koja je bila bolja od Njemačke (9:3).

Crna Gora – Grčka 11:4 (2:0, 3:2, 3:1, 3:1)

Budimpešta – Bazen "Alfred Hajoš". Sudije: 200. Sudije: Copić (Hrvatska), Teisido (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (7), Grčka 8 (2). Peterci: Grčka 1 (-).

Crna Gora: Šćepanović, Dr. Brguljan 1, Pasković, Petrović 1, Da. Brguljan 2, Kruzija 1, M. Janović 2, Drašković 1, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić, Čučković.

Grčka: Calkanis, Milonakis 1, Juvis, Jenidunijas, Funtulis 1, Pontikeas, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos, Junas, Vlahopulos 2, Galanidis.

Bonus video: