Perović: Oba meča smo kontrolisali

"Generalno, u oba meča je bilo dosta dobro, iako je naravno bilo i situacija koje ne bi smjele da nam se dešavaju", rekao je Perović
0 komentar(a)
Perović, Foto: Boris Pejović
Perović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2013. 22:43h

Crnogorski vaterpolisti su u istom danu na Samarcidis kupu morali da izađu na crtu i evropskom i svjetskom šampionu i posao su odradil više nego dobro - "ajkule" su pobijedile Srbiju rezultatom 6:4 u prijepodnevnom terminu, da bi poslijepodne odigrale neriješeno sa Italijom (10:10).

"Generalno, u oba meča je bilo dosta dobro, iako je naravno bilo i situacija koje ne bi smjele da nam se dešavaju. Protiv Srbije smo kontrolisali igru, od početka smo bili bolji, a vidjelo se i da je naš protivnik dosta umoran nakon puta od Kanade do Grčke", rekao je selektor Ranko Perović.

Sa Italijom je, međutim, bila druga priča, iako je Crna Gora u prvoj i početkom druge četvrtine u dva navrata imala po tri gola prednosti (4:1 i 5:2).

"Azuri" su u trećoj dionici preokrenuli na 8:7, kasnije imali i plus dva (9:7), ali su "ajkule" imale snage da reaguju - pogodak vrijedan boda postigao je Draško Brguljan dva minuta i 47 sekundi prije kraja...

"I protiv Italijana smo bili bolji, ali se u trećoj četvrtini u bazenu dogodio mali incident, igrači su se međusobno pokoškali i nakon toga suđenje se drastično promijenilo. Ali, to nije važno, ima dobrih stvari u našoj igri, iako se još vide posljedice jakih treninga u Mariboru, još smo "teški". Ovaj ritam utakmica je paklen, ni termini baš nisu najbolji, ali ostao nam je još taj meč sa Grčkom, pa da odradimo i njega", istakao je Perović.

Bonus video: