Jadran i Primorac u finalu

Primorac je večeras u Budvi, u revanš meču polufinala, poražen od istoimenog domaćeg tima 9:8, ali je zahvaljujući pobjedi u svom bazenu izborio plasman u finale.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2012. 19:29h

Primorac je oživio, nakon prošle sezone u kojoj nije bio konkurentan na domaćoj sceni kotorski tim je opet u igri za trofej - tim Veljka Uskokovića je eliminisao Budvu i 6. i 9. decembra će se sastati sa Jadranom u finalu Kupa Crne Gore.

Budva je, doduše, u revanšu slavila sa 9:8, ali je to bilo nedovoljno, jer je Primorac u subotu kod kuće bio bolji za dva gola (7:5).

Domaćin je imao i posljednji napad za produžetak, ali je šut Australijanca Ejdana Rouča zaustavio u ovom meču svemoćni Aleksandro Kralj kojem je to bila posljednja od ukupno 15 odbrana...

"Ponosan sam na momke, nije bilo lako izaći na kraj sa Budvom. I da su Budvani prošli u finale ne bi bilo nezasluženo. Bilo je grešaka u našoj igri, moramo da radimo na tome da ih ispravimo", rekao je Uskoković.

Trener Primorca je ulogu favorita u finalu prepustio Jadranu.

"Mislim da su Novljani favoriti. Ipak, to ne znači da se predajemo. I Budva je bila favorit u polufinalu pa smo prošli, tako da sigurno nismo bez šansi", kazao je Uskoković.

U crnogorskoj metropoli turizma je viđen derbi pun preokreta. Nakon startnog ispitivanja snaga i vođstva Budve od 2:1, Primorac je serijom 3:0 napravio prvu osjetnu prednost (4:2).

To je, međutim, samo bio uvod u velike serije, jer je Budva odgovorila sa četiri vezana pogotka i, činilo se, odškrinula vrata finala. Na semaforu je stajalo 7:4 sredinom treće četvrtine, Kotorani su bili u nokautu, a onda se trgli i završili posao... Na kraju su sopstvenim greškama u napadu dozvolili protivniku da vrati nadu, ali je Kralj bio riješen da svoj tim odvede u finale.

"Opet smo primili neke jeftine golove, to nam se dešava često i sada nas je koštalo eliminacije iz Kupa. Čestitam Primorcu na prolasku i prikazanoj igri", kazao je trener Budve Drago Pejaković.

Primorac će se boriti za drugi trofej pobjednika Kupa u nezavisnoj državi, dok je Jadran najbolji bio tri puta.

Budva - Primorac 9:8 (2:3, 3:1, 2:2, 2:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Gledalaca: 500. Sudije: Matijašević, Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Budva 7 (4), Primorac 8 (4).

Budva: Lazović (osam odbrana), Vukmirović, Crepulja 2, Konatar, Ćetković, Tičić 1, Lobov, Kruzija 1, Vukčević 2, Radunović, Ivančević 1, Drašković 1, Blejk, Rouč 1.

Primorac: Kralj (15 odbrana), Đurović, Marković 3, Gopčević 2, Bulatović, Fanfani, Mačić, Brguljan, Sutić 1, Paunović, Popović, Murišić 1, B. Krivokapić, S. Krivokapić 1.

Jadran opet bolji od Katara

Jadran je i drugi put u četiri dana savladala Kataro i potvrdio plasman u finale Kupa.

Trener Novljana Vladimir Gojković je opet dao šansu mlađima, dok se na drugoj strani istakao Bojan Milošević.

Igrač koji je s Primorcem 2009. bio prvak Evrope bio je najefikasniji na meču sa četiri gola.

Kataro - Jadran 7:9 (1:1, 1:3, 3:1, 2:4)

Kotor - Bazen "Nikša Bućin". Gledalaca: 100. Sudije: Kontić, Đurašković (Kotor).

Kataro: Mirković, Milošević 4, Pasković 1, Nikolić, Bogdanović, Bjelobrković 1, Maslovar, Dončić 1, Cankar, Andrić, Vusković, Brkanović, Rašković, Nikaljević.

Jadran: Andrić, Cirović, Giga, Tešanović, Vuksanović, Ukropina 1, Popadić, Sarić 2, Latinović 2, I. Porobić 1, Pasuljević 1, Pješivac, S. Porobić 1, Krizman 1.

Galerija

Bonus video: