Crnogorski vaterpolisti bolji od Grčke u Kozenci

"Ajkule" krenule pobjedom protiv Helena. Naredni protivnik u Italiji biće Italija sjutra od 19 časova...
8 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Vaterpolisti Crne Gore, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 27.06.2012. 18:23h

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom otvorili pripremni turnir u Kozenci - tim Ranka Perovića je na startu bio bolji od Grčke rezultatom 6:4 (1:1, 2:1, 1:1, 2:1).

"Ajkule" nisu impresionirale u napadu, ali je odbrana opet bila najjači adut, pa su Grci zaustavljeni na samo četiri gola...

Najefikasniji u Crnoj Gori je bio Vladimir Gojković sa dva pogotka, a po jednom su se upisali Boris Zloković, Aleksandar Ivović, Dragan Drašković i Vjekoslav Pasković.

Perović je u ovom meču odlučio da odmori Nikolu Janovića, Predraga Jokića, Denisa Šefika, Dejana Lazovića i Filipa Klikovca...

"Odbrana, kao najvažniji segment naše igre, potpuno me je zadovoljila, iako ovaj meč ne može da bude mjerio. Evidentno je da smo umorni, zato je i bilo dosta grešaka u napadu, ali me raduje što smo imali koncentraciju u odbrani", rekao je za "Vijesti" Perović.

Crna Gora naredni meč na turniru igra sjutra - rival je Italija od 19 časova.

Crna Gora - Grčka 6:4

Kozenca - Olimpijski bazen. Gledalaca: 200. Sudije: Koganov (Azerbejdžan), Terpenka (Kanada). Igrač više: Crna Gora 3 (1), Grčka 4 (2).

Crna Gora: Šćepanović, Brguljan, Pasković 1, Petrović, Vukčević, Radović, M. Janović, Tičić, Ivović 1, Zloković 1, Gojković 2, Drašković 1, Radić.

Grčka: Delijanis, Milonakis, Miralis, Kokinakis, Hadžiteodoru, Teodoropulos, H. Afrudakis, Delakas 2, J. Afrudakis 1, Funtulis, Murikis, Vulgarakis, Gunas 1.

Bonus video: