Mladi vaterpolisti Katara trećeplasirani na turniru u Dubrovniku

Među učesnicima su bile ekipe Jug iz Dubrovnika-osvajač turnira, Partizan iz Beograda drugoplasirani, te trećeplasirani Kataro iz Kotora
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2012. 13:36h

Mladi vaterpolisti Katara osvojili su treće mjesto na međunarodnom turniru "Tomo Udovičić" u Dubrovniku, koji se tretira kao nezvanično prvenstvo svijeta za taj mlađi uzrast, s obzirom na to da je učestvovalo 20 ekipa iz 12 država.

Među učesnicima su bile ekipe Jug iz Dubrovnika (osvajač turnira), Partizan iz Beograda (drugoplasirani), te trećeplasirani Kataro iz Kotora.

Učestvovao je i hercegnovski Jadran kao predstavnik Crne Gore, te hrvatski timovi Mladost, Jadran Split, Mornar, Medveščak i Cavtat, ekipe Levante (filijala Proreka),Trsta iz Italije, Marsej iz Francuske, Vuljagmeni iz Grčke, američka ekipa United W.P.C. i mnoge druge.

Nebojša Vušković

Ekipa Katara koju predvodi kao trener, proslavljeni vatarpolista Veljko Uskoković uz pobjede nad ekipom iz Amerike 10:4, Grčke 7:5, Sarajeva 6:1, te neriješenog rezultata sa Mladosti 6:6, u četvrtfinale bili su bolji od Jadrana iz Herceg Novog 3:2, u polufinalu su poraženi od Partizana 5:1, dok su u meču za 3. mjesto bili bolji od Marseja 9:8 I time osvojili bronzane medalje, kojima su potvrdili treće mjesto od prošle godine za 1999. godište.

Mladi vaterpolista kotorskog kluba Nebojša Vušković proglašen za najboljeg strijelca turnira sa 24 gola.

Galerija

Bonus video: