Heleni prvi protivnik „ajkulama”

Prvi protivnik u Hiosu je Grčka, a meč je zakazan za 19.30 časova po crnogorskom vremenu. Grci su, inače, u grupi B na EP sa Italijom, Mađarskom, Holandijom, Makedonijom i Turskom
88 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.01.2012. 09:08h

Sve što su crnogorski vaterpolisti uradili od 23. decembra (kada su zvanično počele pripreme za Evropsko prvenstvo) biće na probi od danas do srijede - tim Ranka Perovića učestvuje na turniru u grčkom Hiosu zajedno sa domaćinom Grčkom i Srbijom i Španijom.

Iako je u pitanju turnir koji će da bude samo predigra za Ajndhoven, i gdje je realno da bude i skrivanja karata, vrijeme je da "ajkule" pokažu reakciju.

Reakciju koja bi, ako ništa drugo, samo podsjetila ostale reprezentacije (u ovom slučaju konkretno Srbiju i Španiju, rivale u Ajndhovenu) da je Crna Gora i dalje živa, da ima kapacitet da juri medalju na velikom takmičenju...

"Rezultat apsolutno nije u prvom planu. Želimo da, prije svega, na ovom turniru vidimo kako će da izgleda ono što smo radili na treninzima. Cilj je da svi igrači dobiju šansu, kao i da dodatno uvježbamo još neke stvari u igri koje imamo u planu", rekao je Perović.

Prvi protivnik u Hiosu je Grčka, a meč je zakazan za 19.30 časova po crnogorskom vremenu. Grci su, inače, u grupi B na Evropskom prvenstvu zajedno sa Italijom, Mađarskom, Holandijom, Makedonijom i Turskom.

"Očekujem da na ovom turniru pokažemo da nam forma ide u usponu pred početak Evropskog prvenstva. Nismo imali mnogo vremena tokom priprema, ali mi se čini da smo za to vrijeme uradili i više od onoga koliko je bilo realno. Rezultat na Hiosu je u drugom planu, interesuje nas igra, jer ako bi ona bila na nivou koji želimo svakako bi nam podigla samopouzdanje za turnir u Holandiji", kazao je golman Miloš Šćepanović.

Pored Šćepanović, juče je u Hios otišlo još 15 igrača: Denis Šefik, Zdravko Radić, Darko Brguljan, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Vladimir Gojković, Boris Zloković, Predrag Jokić, Aleksandar Ivović, Nikola Vukčević, Nikola Janović, Mlađan Janović, Aleksandar Radović, Filip Klikovac i Antonio Petrović.

Crnogorski selektor je prije nekoliko dana skratio spisak (otpali su Damjan Danilović i Milan Tičić), a po povratku iz Grčke će da bude poznato i kojih 13 igrača će da predstavlja Crnu Goru na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: