Sve je spremno za veliku bitku Jadrana i Budve

Budva je u prvom susretu 22. novembra pobijedila na svom bazenu rezultatom 12:11, ali je gotovo nemoguće prognozirati ko je u ovom trenutku favorit da podigne trofej...
0 komentar(a)
Jadran - Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran - Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.12.2011. 15:46h

Jadran i Budva će ove sezone gotovo izvjesno da odlučuju o oba trofeja u crnogorskom vaterpolu, a kome će da pripadne prvi biće poznato u nedjelju veče - dva rivala u Igalu igraju revanš meč finala Kupa Crne Gore.

Budva je u prvom susretu 22. novembra pobijedila na svom bazenu rezultatom 12:11, ali je gotovo nemoguće prognozirati ko je u ovom trenutku favorit da podigne trofej...

"Zadovoljan sam što smo u prvoj utakmici slavili sa golom razlike, jer da smo bili ubjedljiviji možda bi došlo do opuštanja pred revanš. Ovako, situacija je potpuno otvorena, oba tima imaju podjednake šanse, a ja vjerujem da ćemo se u nedjelju u Buvu vratiti sa peharom", rekao je Milan Tičić, kapiten Budve.

Crnogorski reprezentativac nije igrao u prvom susretu zbog bolesti, a Budva sa njim definitivno ima opciju više na Škveru.

"Najvažnije je da smo kompletni, to je bila rijetkost ove sezone. Idemo u Igalo puni samopouzdanja, iako znamo da neće biti nimalo lako, jer Jadran igra jako dobro ove sezone", kazao je Tičić.

Ljevoruki napadač Jadrana Luka Sekulić vjeruje da će Novljani trofejom da zaokruže uspješnu polusezonu.

"Plasirali smo se među šest najboljih u Jadranskoj ligi, na dobrom smo putu da igramo četvrtfinale Evrolige, a osvajanje Kupa bi bila kruna. Imamo aktivan rezultat iz prve utakmice i nadam se da ćemo opet da pokažemo kvalitet na svom bazenu. Očekujem pobjedu", istakao je Sekulić.

Momak koji je nedavno bio na širem spisku reprezentacije ističe sjajnu atmosferu u timu.

"Homogenost i sjajna atmosfera su nešto što nas krasi, a potvrda su dosadašnji rezultati. Bilo bi dobro kada bi i publika došla u velikom broju da nas nosi do trofeja.

Budva je u srijedu pobijedila Vuljagmeni u Evroligi i puna samopouzdanja ide na revanš protiv Jadrana.

"Odavno se spremamo za revanš Kupa, a posljednje dvije pobjede na gostovanjima su nam podigle samopouzdanje i potvrdile da nam je forma u usponu. Očekujem veliku borbu i nadam se naš trijumf", rekao je trener Budvana Drago Pejaković.

Tucak: Da zaboravimo prvi meč

Trener Jadrana Ivica Tucak je nakon prvog meča u Budvi čak i podvukao da je njegov tim dobro prošao sa minimalnim porazom.

U međuvremenu, Novljani su radili na tome da isprave greške iz duela u crnogorskoj metropoli turizma.

"Tada smo primili mnogo jeftinih golova, to ne smije da nam se ponovi. Radili smo na tome u prethodnom periodu. Ako svedemo broj primljenih golova na sedam ili osam, što je podnošljivo, smatram da imamo velike šanse u sjutrašnjem meču. Ipak, važno je da ne mislimo na prvu utakmicu, interesuje nas samo revanš", rekao je Tucak.

Za današnju konferenciju za medije je bilo predviđeno da prisustvuje i kapiten Jadrana Vladimir Gojković.

Ipak, on se nije pojavio, a hrvatski trener je istakao da ima zdravstvenih problema.

"Vlado je nakon meča sa Pro Rekom osjetio umor koji mu nije svojstven. Nismo željeli da komplikujemo stvari i najbolje je da odmara.

Ipak, nije upitan za revanš.

"Nema temperaturu, mislim da će sve da bude u redu i da će da igra u nedjelju - pojasnio je Tucak.

Kako zaustaviti Premuša...

Budva je u prethodna dva duela ove sezone sa Jadranom imala nerješiv problem - nikako nije mogla da izađe na kraj sa centrom Novljana Danijelom Premušom.

Hrvatski centar je radio šta je želio, a u prvoj utakmici Kupa je, zajedno sa Gavrilom Subotićem, praktično sam držao tim u igri.

"Analizirali smo te situacije u odbrani, uvidjeli na greške. Siguran sam da ovog puta neće biti toliko golova sa dva metra", rekao je Pejaković.

Trener Budve optimizam temelji na činjenici da će Budva da bude jača za Tičića.

"Falio nam je u toj utakmici, on i igra na poziciji beka i mnogo nam znači njegov povratak", zaključio je Pejaković.

Bonus video: