Budvani misle samo na trijumf u Atini

Da bi oživjeli snove, Budvani moraju da pobijede Vuljagmeni, svaki drugi ishod bi gotovo izvjesno označio i kraj evropske priče...
134 pregleda 0 komentar(a)
Milan Tičić, Foto: Zoran Đurić
Milan Tičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.12.2011. 09:28h

Poraz kod kuće od Vuljagmenija u prošlom kolu (9:8) Budvu je znantno udaljio od plasmana u četvrtfinale Evrolige, ali šansa za popravni i dalje postoji.

Isti rivali večeras se sastaju i u Atini i to je gotovo i posljednji voz za Budvane da isprave situaciju u grupi i šanse za prolaz dalje učine realnim.

A da bi oživjeli snove, Budvani moraju da pobijede grčki tim, svaki drugi ishod bi gotovo izvjesno označio i kraj evropske priče...

"Mislimo samo na pobjedu i siguran sam da smo kvalitetniji od Vuljagmenija. To, međutim, moramo da dokažemo i u bazenu. Ako izgubimo, ostaje nam samo teorija da izborimo plasman u četvrtfinale i svi smo svjesni važnosti ove utakmice", rekao je Milan Tičić, povratnik u tim nakon prehlade.

Kapiten Budvana zna šta je presudno u večerašnjoj utakmici - crnogorski šampion mora da zaustavi iskusnog bombardera Hristosa Afrudakisa, koji je s četiri gola nosio Vuljagmeni do trijumfa u prošloj utakmici istih rivala.

"On je najveća snaga Vuljagmenija i odigrao je odlično u prvoj utakmici. Njega ne smijemo da pustimo da proradi, u suprotnom ćemo imati mnogo problema. Nije, međutim, samo Afrudakis igrač na kojeg moramo da obratimo pažnju, Vuljagmeni je odličan kolektiv, u pitanju je fizički jako snažna ekipa", jasan je Tičić.

Ipak, i Budvani imaju šta da ponude, tim prije što će u ovom duelu konačno da budu kompletni.

"Malo smo mečeva ove sezone odigrali u najjačem sastavu. Uz to, imamo i dosta mladih igrača, pa je svaki izostanak iskusnijih bio osjetljiv. Sada je situacija drugačija i očekujem da trijumfujemo. Ako slavimo, biće to prava uvertira za revanš finala Kupa Crne Gore protiv Jadrana, koji se igra već u nedjelju", istakao je crnogorski reprezentativac.

U Vuljagmeniju su oprezni pred gostovanje Budve.

"Ovo nam je najvažnija utakmica u grupi, jer pobjedom pravimo veliki korak ka četvrtfinalu. Da bismo odbranili trijumf iz Budve u ovom meču, ne smijemo da pogriješimo. Siguran sam da ćemo da pokažemo pravi karakter", rekao je trener grčke ekipe Teo Loran.

GRUPA A

Primorje - Olimpijakos 20.00

Vuljagmeni - Budva 17.30

GRUPA B

Vojvodina - Jug 19.00

Špandau - Mladost 19.00

GRUPA C

Seged - Vašaš 17.30

Eger - Partizan 19.00

GRUPA D

Jadran - Pro Reko 18.00

Spartak Volgograd - Marsej 17.00

Bonus video: