Budva poražena od Vuljagmenija

Budva je od starta meča bila u velikom minusu, ali kada je sredinom posljednje dionice preokrenula na 8:6 činilo se da ima utakmicu u rukama...
0 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2011. 18:42h

Budva je doživjela šokantan poraz i znatno umanjila šanse da na kraju dođe do četvrtfinala Evrolige.

Koban za Budvane bio je Vuljagmeni koji je slavio sa 9:8, čime je vjerovatno napravio i ključni korak ka plasmanu u narednu fazu...

Budva je definitivno potcijenila goste iz Atine, jer ne može drugačije da se objasni podatak da mu je dozvolila da u jednom trenutku vodi i sa 5:1, kao i da je tim Draga Pejakovića prvi gol, nakon revije promašaja, postigao nepuna tri minuta prije kraja druge četvrtine i to iz osmog napada sa igračem više!

Međutim, crnogorski šampion je stigao sve da ispravi u nastavku, furioznom igrom u posljednjoj dionici je i poveo sa 8:6 (nakon majstorija Darka Brguljana), ali je u finišu sve prosuo - Vuljagmeni je napravio seriju 3:0 i riješio meč.

U finišu je viđena prava drama, jer je sudijski par svirao diskutabilan kontrafaul 30 sekundi prije kraja. Grci su to iskoristili i pogotkom Elmisijana postavili konačan rezultat.

"U prvom poluvremenu smo odigrali slabo, propustili smo pet-šest zicera. Kasnije smo se vratili u meč, ali nam je falilo sreće. Uprkos porazu, smatram da smo bolji tim od Vuljagmenija", rekao je Pejaković.

Trener Budve je imao komentar i na posljednji gol rivala.

"Držali smo stvari u svojim rukama. Ipak, sudije su dosudile kontrafaul i dodijele loptu Grcima, što je odlučilo pobjednika. Međutim, ne bih želio to da komentarišem", kazao je Pejaković.

Sada je jasno da Budvani moraju da se vade na strani, a do kraja imaju gostovanja u Atini - prvo Vuljagmeniju, a potom i Olimpijakosu. U posljednjem kolu dočekuju Primorje.

Budva - Vuljagmeni 8:9 (0:2, 2:3, 4:1, 2:3)Budva – Bazen „Dragan Trifunović“. Gledalaca: 300. Sudije: Savareze (Italija), Vekerdi (Rumunija). Igrač više: Budva 16 (3), Vuljagmeni 11 (1). Peterci: Budva 1 (-), Vuljagmeni 1 (-).

Budva: Lazović (osam odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović 3, Ljubanović, Konatar, Brguljan 3, Kovačević, Vukčević 1, Milošević , Trbojević 1 , Jokić, Radunović.

Vuljagmeni: Konstantinos (šest odbrana i peterac), Milonakis 1, Vulgarakis, Kurliaftis, Elmisijan 2, Kulirakis, Afrudakis 4, Karuntos 2, Kacaunis, Gunas, Tikas, Vlakopulos, Protonotairos.

Bonus video: