Mario Brguljan predsjednik Svjetske asocijacije arbitara

Arbitar iz Kotora važi za jednog od najboljih djelioca pravde na svijetu, a sudio je na svim velikim takmičenjima, uključujući i finale posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu.
147 pregleda 0 komentar(a)
Mario Brguljan, Foto: Aleksandar Vučković
Mario Brguljan, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 23.07.2011. 19:54h

Na svečanosti u kompleksu bazena u Šangaju, danas je održan Osnivački kongres Svjetske asocijacije vaterpolo sudija (WWR), a za prvog predsjednika izabran je - Mario Brguljan!

To je i najveće priznanje u izuzetno bogatoj karijeri za arbitra iz Kotora, koji važi za jednog od najboljih djelioca pravde na svijetu i koji je sudio na svim velikim takmičenjima, uključujući i finale posljednjih Olimpijskih igara u Pekingu, te Svjetsko prvenstvo u Šangaju koje je u toku.

"Cilj je bolja edukacija i komunikacija sudija i da znamo da imamo organizaciju u kojoj smo povezani, u kojoj ćemo lakše i primati i davati informacije, a ne da idemo preko određenih krugova kao do sada. Imamo sajt, sva naša dešavanja će moći da se nađu na njemu. Sarađivaćemo sa Tehničkim komitetom Fine oko pravila i instrukcija, jer je i njima mnogo lakše da daju uputstva kada imaju mišljenja aktivnih sudija, a ne kada se ide preko tehničkih lica, koja se ne razumiju pretjerano u naš posao. Dobili smo podršku Fine, bio je tu i predsjednik Đani Lonci, što je za nas bilo izuzeno važno. Sada moramo da radimo na povećanju broja članova i na što boljoj komunikaciji između nas samih", rekao je Brguljan.

Njegov sin Darko i 12 preostalih reprezentativaca Crne Gore u 6.10 u nedjelju po našem vremenu igraju meč osmine finala Svjetskog prvenstva sa Rumunijom. U slučaju pobjede, rival u čevrtfinalu bila bi Hrvatska.

Bonus video: