Janović: Bićemo jači od svih problema

ako će Crna Gora u Šangaju sa samo jednim pravim centrom (Nikolom Vukčevićem) ostaje da se vidi. U Firenci je nedostatak sidraša bio najveći problem...
79 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Foto: Luka Zeković
Janović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2011. 16:58h

Pehovi i povrede su obilježile start i veliki dio priprema vaterpolo reprezentacije Crne Gore, teško da će bilo šta da se promijeni i do početka Svjetskog prvenstva u Šangaju, ali vremena za kukanje nema i ne smije da ga bude - tim Petra Porobića u Kini mora da pokaže pravo lice.

Istina, put do medalje će biti težak, možda i najteži od svih velikih takmičenja do sada, ali „ajkule” ipak vjeruju da ovo ljeto može da se završi hepiendom, tačnije, priželjkuju slavlje...

- Realno, imamo dosta pehova, to nas je onemogućilo da radimo intenzitetom koji smo zamislili, ali šta je tu je, moramo da se suočimo sa svim problemima i da pronađemo put kako da izađemo iz njih - rekao je kapiten Nikola Janović.

Zar treba više i da se napominje da su odavno povrijeđeni Boris Zloković i Vjekoslav Pasković (šanse da makar Zloković ode u Šangaj gotovo i da ne postoje), da je Mlađan Janović odigrao finalni turnir Svjetske lige sa bolovima u koljenu, da se Aleksandar Ivović tek prije nekoliko dana priključio treninzima, te da Nikola Janović i dalje ne radi sa loptom nakon što je u Firenci povrijedio palac na desnoj ruci.

- Počeo sam bio da radim sa loptom, ali je onda povreda počela da se pogoršava i prestao sam. Do puta u Kinu bi trebalo sve da bude u redu, ali je ipak to povreda desne ruke, biće dosta duela u igri i moram da budem pažljiv. Zato i treniram drugačijim ritmom u odnosu na ostale igrače - kazao je Janović.

Kako će Crna Gora u Šangaju sa samo jednim pravim centrom (Nikolom Vukčevićem) ostaje da se vidi. U Firenci je nedostatak sidraša bio najveći problem...

- Moraćemo da mijenjamo igru, to sigurno zahtijeva mnogo više fizičkog napora. Takođe, i naši protivnici će da igraju dosta drugačije protiv nas nego do sada, vjerovatno sa mnogo više presinga - istakao je kapiten crnogorske reprezentacije.

Prvi rival Crnoj Gori u Šangaju će da bude Mađarska. U grupi su još i Španija i Kazahstan.

- Taj meč sa Mađarskom će vjerovatno da usmjeri cijeli turnir, iako sigurno neće da bude presudna utakmica. To je prilika da vidimo gdje smo, kakve su nam mogućnosti, jer i Mađari i Španci dolaze u Kinu da urade nešto veliko, baš kao i mi. Vidjećemo šta će da bude, ali sam siguran da imamo kvalitet da prebrodimo probleme i odigramo odličan turnir u Šangaju - rekao je Janović.

Crnogorski vaterpolisti će u srijedu da sparinguju sa Hrvatskom u Dubrovniku, a u petak idu za Kinu.

Bonus video: