Šćepanović: Najdraži trofej u karijeri!

Ko je na početku godine mogao i da sanja o ovome, mislili smo da ćemo na prve bodove u regionalnoj ligi čekati jedno pet, šest kola - kazao je Šćepanović
0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 04.04.2011. 18:51h

Odbranom trofeja pobjednika regionalne lige u Rijeci, Jadran je napravio sigurno najveće iznenađenje u ovoj sezoni. Novljani su u konkurenciji domaćeg Primorja, te Mladosti i Juga, ekipa koje imaju realne šanse da igraju na završnici Evrolige, iz drugog plana i sa epitetom totalnog autsajdera na kraju superiorno došli do titule.

- Mislim da je naš najveći adut upravo bilo to što smo znali da smo nekako skroz u drugom planu i da ćemo možda biti potcijenjeni. Tu smo vidjeli šansu. To je, prije svega, bio slučaj u prvoj utakmici i mi smo uz to i ogromnu borbenost, koju su pokazali svi igrači, uspjeli da nadoknadimo hendikep u odnosu na ostale ekipe koje po imenima imaju mnogo kvalitetnije sastave od nas. Međutim, pokazali smo izuzetnu borbenost i želju i mislim da je to bilo presudno u ovim mečevima, koji su, to mogu da tvrdim naša dva najbolja izdanja u ovoj sezoni. Stoga mogu da kažem da smo na kraju potpuno zasluženo odbranili titulu prvaka Jadranske lige - rekao je golman Jadrana Miloš Šćepanović.

Upravo je Šćepanović svojim bravuroznim odbranama u oba meča bio jedna od glavnih osovina Jadranove igre i trijumfa. Sjajna forma čuvara mreže ekipe sa Škvera je krunisana i peharom najboljeg igrača završnog turnira regionalnog takmičenja.

- Naravno da sam jako srećan zbog toga, ali svakako da mi je mnogo draže što smo osvojili prvo mjesto i zaista mogu reći da mi je ovo jedna od najdražih titula u karijeri. Jer, ko je na početku godine mogao i da sanja o ovome, pošto smo mislili, iskreno, da ćemo na prve bodove u regionalnoj ligi čekati jedno pet, šest kola - kazao je Šćepanović.

Međutim, kao i uvijek, Jadranov golman negira da je najzaslužniji za uspjeh, već ističe da ničega ne bi bilo da ekipa nema sjajnu atmosferu.

- Zaista treba čestitati cijeloj ekipi, jer u teškim trenucima su proradili mnogi igrači i svi zaista dali svoj doprinos u osvajanju ove titule - istakao je Šćepanović.

Novljani sada imaju pauzu do 13. marta i utakmice na svom bazenu sa Jugom u okviru četvrtog kola Evrolige. Međutim, mnogo važnije je crnogorsko prvenstvo, jer je tim sa Škvera osvajanjem najbolje pozicije u Jadranskoj ligi došao do velike prednosti pred početak završnice.

Time je Jadranu, uz odbranu trofeja regionalne lige, otvorena mogućnost i da odbrani trofej u nacionalnom takmičenju i da ponovi potpuno isti učinak od prošle godine kada je sastav bio neuporedivo jači po igračkom kadru.

Slavlje na granici, čestitke i od ljutih rivala

Igračima i stručnom štabu po povratku iz Rijeke na graničnom prelazu Debeli brijeg doček je priredilo stotinjak navijača. Slavlju su doprinijeli i radnici na granici koji su na razglasu pustili Jadranovu himnu, a i iz malobrojnih vozila koja su u to vrijeme bila blizu graničnog prelaza sirenama su pozdravili slavlje. A slavlje igrača i navijača nastavilo se duboko u noć.

Ipak, ono što je definitivno nešto novo u crnogorskom vaterpolu su čestitike koje su u noći kada je Jadran osvojio titulu stigle od navijača ljutih rivala Primorca i Budve M:tel.

Naime, na forumu portala „Vijesti” su navijači iz Kotora i Budve veličali partiju Novljana.

„Cijeli Kotor je navijao za Jadran, ali iskreno, od sveg srca. Jadran je dokazao ko su ovi momci, dokazao da su najbolji... Gojkoviću, cijela Crna Gora te moli da se vratiš. Ovo je nova nada za crnogorski vaterpolo”, bio je komentar koji je potpisao navijač iz Kotora.

Veličao se i Miloš Šćepanović.

„Bravo za Jadran, bravo za velikog maga Šćepanovića i sve ostale momke. Fešta na Škveru se mora organizovati”, potpisao je navijač Novljana.

Bonus video: