Jadranova goleada i sigurna pobjeda protiv Steaue

Novljani dali čak 16 golova...
72 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2018. 18:32h

Vaterpolisti Jadran Carina su priredili goleadu svojim navijačima i upisali još jednu pobjedu u Ligi šampiona, ukupno petu ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju.

Crnogorski šampion je u Igalu savladao Steauu rezultatom 16:10 i sačuvao šanse da se plasira na finalni turnir na kojem će učestvovati osam najboljih ekipa iz dvije grupe.

Jadran je kvalitetniji tim od Rumuna, to je pokazao u prvom duelu u Bukureštu, a sada i potvrdio u velikom stilu.

Već na polovini prve četvrtine je vodio sa 3:0, na poluvremenu je bilo plus četiri (10:6), a najveću prednost je imao u finišu (16:9) poslije gola Vladana Spaića.

Upravo je Spaić bio nezadrživ - dao je čak pet golova, ali je imao i prvu podršku saigrača. Tako su se po dva puta u strijelce upisivali Danil Merkulov, Bojan Banićević, Đuro Radović i Marko Petković, a po jednom Dimitrije Kriještorac, Dragan Drašković i Filip Gardašević.

Na drugoj strani je najzapaženiji bio crnogorski centar Nikola Murišić, koji je mrežu tima sa Škvera tresao četiri puta.

Jadran, istina, nije napredovao na tabeli - ostao je na petom mjestu u grupi B sa pet bodova manje od Špandaua (koji je lako izašao na kraj sa Alfenom u Berlinu), a koliko je naš tim blizu ili daleko od završnice biće poznato nakon narednog kola koje se igra 18. aprila.

U 12. rundi Novljani gostuju Egeru, dok težak meč čeka i Špandau, koji igra u Mađarskoj protiv Solnoka.

Eventualni trijumf Jadrana, te poraz Njemaca, bio bi najava uzbudljivog finiša regularnog dijela sezone...

Jadran Carine - Steaua 16:10 (4:2, 6:4, 3:2, 3:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Nemet (Mađarska), Kastanjola (Italija).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kriještorac 1, Mijušković, Merkulov 2, B. Banićević 2, Gardašević 1, Radović 2, Spaić 5, Drašković 1, Petković 2, Tešanović.

Steaua: Dragušin, Filipović, Hjoveanu, George 2, Radoj, Buljubašić 1, Delgado 3, Murišić 4, Popesku, Robu, Giban, Đoanta, Djakonov.

Bonus video: