Zadovoljstvo u Herceg Novom, Gojković: Idemo naprijed u svakom pogledu

"Želimo pobjedu nad Steuauom. U igri smo za četvrtfinale, ali moramo da pobijedimo sve utakmice do kraja. Dakle, ako ne savladamo Steauu gubimo šanse”, naglasio je trener Vladimir Gojković važnost subotnjeg duela
78 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2018. 12:47h

U završnicu sezone, vaterpolisti Jadran Carina ulaze zadovoljni onim što su uradili do sada – plasmanom na finalni turnir Regionalne lige, nastavkom dominacije na domaćoj sceni i šansama da se plasiraju među osam najboljih ekipa u Evropi.

Prvi naredni izazov je upravo na evro-sceni, u subotu protiv Steaue u Herceg Novom, u 11. kolu grupe B Lige šampiona.

“Želimo pobjedu nad Steuauom. U igri smo za četvrtfinale, ali moramo da pobijedimo sve utakmice do kraja. Dakle, ako ne savladamo Steauu gubimo šanse”, naglasio je trener Vladimir Gojković važnost subotnjeg duela.

Jadran je trenutno na petom mjestu u grupi, četiri kola prije kraja, sa pobjedom manje od Špandaua.

“To je jedna od najvažnijih utakmica ove sezone u Ligi šampiona. Potrebna nam je podrška sa tribina da bismo ostali u trci za plasman među osam”, poručio je golman Slaven Kandić.

Kako god se završi takmičenje u grupnoj fazi na evropskoj sceni, Jadran je ostvario, pa i premašio, ciljeve zacrtane pred početak sezone.

“Imamo kontuitet, idemo naprijed u svakom pogledu. Vidi se da igrači napreduju, a u drugom dijelu sezone nismo imali nijedan kiks. U Regionalnoj ligi smo iza sebe ostavili sve srpske i hrvatske klubove iza nas, osim Jug. Idemo na finalni turnir kao drugoplasirana ekipa, daćemo sve od sebe da u polufinalu savladamo Mladost i borimo se za trofej”, poručio je trener Gojković.

Finalni turnir je 13. i 14. aprila u Dubrovniku.

“Slijedi najteži i najljepši dio sezone. U subotu želimo da pobijedimo Steauu, ozbiljnu evropsku ekipu, a zatim da se posvetimo pripremama za finalni turnir Regionalne lige. Godinama sanjamo pobjedu protiv Juga, želimo da dođemo u finale i dobijemo još jednu priliku da savladamo velikog protivnika”, kazao je kapiten Marko Petković.

Direktor kluba Miloš Mračević je na pres-konferenciji saopštio da će se meč Lige šampiona, sa holandskim Alfenom, 28. aprila, najvjerovatnije odigrati na otvorenom bazenu na Škveru, ukoliko vremenske prilike dozvole.

“Načelna suglasnost sa LEN-om je postignuta, iako ljetnja sezona počinje 1. maja. Očekujemo i da ćemo 25. aprila na Škveru igrati prvi meč finala prvenstva Crne Gore”, kazao je Mračević.

Bonus video: