Aleksa Ukropina ide u mađarski OSC

Danil Merkulov bi trebalo da karijeru nastavi u Jugu, a Banićević u Miškolcu
464 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Foto: Filip Roganović
Aleksa Ukropina, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.03.2018. 09:44h

Odlične igre Jadran Carina na evropskoj sceni polako dolaze na naplatu, pa je već sada jasno da će crnogorski šampion u narednu sezonu ući sa bitno izmijenjenim sastavom.

Da li će taj novi tim biti jači ili slabiji nego sadašnji pitanje je koje zavisi od mnogo faktora (prije svega finansija), a igrač koji sigurno neće biti dogodine na Škveru jeAleksa Ukropina, crnogorski reprezentativac koji u septembru puni 20 godina.

Kako saznaju “Vijesti”, ljevoruki napadač ide u Mađarsku i naredne tri sezone će nositi kapicu OSC-a, u kojem od 2014. nastupa iskusniji saigrač iz reprezentacije Draško Brguljan.

U cijeloj priči dobro će proći i Jadran i dobiti određeno obeštećenje, a s klubom iz Budimpešte je dogovoreno da cifra bude isplaćena u tri rate...

Ukropina je sa 16 godina dobio šansu u prvom timu Jadrana i jedan je od najvećih talenata crnogorskog vaterpola od sticanja nezavisnosti.

O kakvom je potencijalu riječ govori i to da je mladić rođen u septembru 1998. nastupio za “ajkule” na Svjetskom prvenstvu u Kazanju prije tri godine, a bio je u nacionalnom timu i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2017.

Nezvanično saznajemo da Ukropina nije jedini koji na kraju sezone ide iz Herceg Novog.

Kako sada stoje stvari, Jadran će morati da traži beka, jer je Bojan Banićević na korak od prelaska u Miškolc (član mađarske ekipe je crnogorski centar Saša Mišić), a odlazi i ruski reprezentativac Danil Merkulov koji je partijama u u Jadranu za dvije sezone stekao reputaciju jednog od traženijih mladih igrača na Starom kontinentu.

Merkulov, koji je 3. marta napunio 21 godinu, blizu je prelaska u Jug, a prije Jadrana je nastupao za ruske Dinamo i Kinef.

Bonus video: