SVJETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE

Gojković: Sami smo krivi; Ivović: Ima dosta pozitivnih stvari

Prvi meč u grupi završen je 10:10.
6371 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganovič
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganovič

Crnogorski vaterpolisti propustili su šansu da pobijede Srbiju na startu Svjetskog prvenstva.

Prvi meč u grupi završen je 10:10.

"Bili smo loši u početku, stalno smo jurili zaostatak, išlo je i do tri gola. Vidjelo se na kraju druge četvrtine da preuzimamo kontrolu igre i da imamo dosta veći broj šansi koje nijesmo iskoristili. Uspjeli smo da okrenemo rezultat u trećoj i čevrtoj četvrtini, da dođemo do dva gola razlike, nije moglo bolje. Možemo reći da smo izgubili meč koji smo imali u rukama, našim greškama. Imali smo veliki broj šansi, sami smo krivi što nismo slavili u ovom meču"., kazao je selektor Vladimir Gojković.

Aleksandar Ivović smatra da je loša realizacija igrala više presudila da Crma Gora ne ostvari pobjedu.

"Ima dosta pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naše samopouzdanje je bilo veliko i to se vidjelo oba puta kada smo gubili po tri gola razlike. Nijesmo odustajali, imali smo veliku želju da dobijemo ovu utakmicu. Treba čestitati reprezentaciji Srbije koja ima veliki individualni kvalitet, Mandić nam je dao tri gola, i na njega smo htjeli da obratimo najveću pažnju. Ali, pored svega toga, on ima izvanredan individualni kvalitet, i on ih je na kraju vratio u život. Ne odustajemo, i dalje imamo šanse da budemo prvi u grupi. Igraćemo ovako i protiv Grčke samo da popravimo igrača više", rekao je Ivović.

Srbija je povela 4:1, "ajkule" preokrenule...

"Šteta što nismo sačuvali dva gola prednosti, ali je ovo tek prva utakmica. I dalje imamo šanse da obezbjedimo prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Igrača više moramo malo da popravimo, igra bi morala da bude brža i da uputimo više šuteva iz zone", kazao je Bogdan Đurđić.

Preporučujemo za Vas