Jadran protiv Pro Reka: Još jedna prilika da se uči od najboljih

Italijanski tim, čiju kapicu nosi naš reprezentativac i bivši igrač JadranaAleksandar Ivović, u prvom međusobnom duelu ove sezone je slavio rezultatom 15:5
0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2018. 11:44h

Jadran Carine je prvih sedam kola proveo u TOP 4 na tabeli grupe B Lige šampiona, dugo je bio u igri za plasman na finalni turnir, ali neočekivani poraz od Sabadelja u Igalu je učinio da splasne entuzijazam i da Novljani ostanu bez jasne računice u finišu regularnog dijela.

Tim Vladimira Gojkovića je sada autsajder za prolaz, a za povratak na kolosijek treba neki senzacionalan rezultat.

Tako će najbolju provjeru sopstvenih mogućnosti imati večeras - Novljani od 20.30 časova gostuju Pro Reku, lideru na tabeli i ekipi koja je do sada u devet kola izgubila samo jednom (od Solnoka u Mađarskoj).

Naravno, Jadran se ne nada puno pred duel na bazenu osmostrukog prvaka Evrope, već je cilj samo pružiti što bolji otpor ponajboljoj ekipi na Starom kontinentu.

"Meč sa Pro Rekom prije svega treba da bude dobra škola za nas. Tako smo prišli i meču sa Solnokom u prošlom kolu - da odigramo najbolje što možemo i probamo da nešto uradimo. Mislim da će nam protiv Reka biti još teže, a na nama je da se nadamo, da dobro otvorimo utakmicu i da što duže držimo neizvjesnost. To je lakše reći nego uraditi, ali vjerujem da ćemo iz ove utakmice izaći još bolji kao tim", rekao je Gojković.

Italijanski tim, čiju kapicu nosi naš reprezentativac i bivši igrač JadranaAleksandar Ivović, u prvom međusobnom duelu ove sezone je slavio rezultatom 15:5.

"Reku je veoma teško fizički parirati, ima igrače koji su veoma moćni “jedan na jedan” i tu nam šanse nisu velike. O pojedinačnom kvalitetu rivala je suvišna svaka priča, a bio bih zadovoljan kada bismo ponovili igru iz prve dvije četvrtine prve utakmice u Igalu", istakao je Gojković.

Pet kola prije kraja grupne faze Jadran je na petom mjestu i ima 13 bodova, pet manje od Špandaua i Solnoka koji drže treću i četvrtu poziciju...

Parovi 9. kola - grupa A: Olimpijakos - OSC (16.30), Dinamo Moskva - Barseloneta (17.15), Partizan - Hanover (18.30), Jug - Breša (18.30);

Grupa B: Steaua - Sabadelj (18.30), Solnok - Alfen (18.30), Eger - Špandau (18.30), Pro Reko - Jadran Carine (20.30).

Bonus video: