Jadran preuzeo drugo mjesto, Primorac opstao i pomogao Budvi

Novljani bolji od Mladosti u derbiju
66 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2018. 19:36h

Jadran Carine je preuzeo drugo mjesto na tabeli A1 lige, ali i pokazao da zna kako da se nosi sa vaterpolistima Mladosti, inače budućim rivalom u polufinalu finalnog turnira.

Novljani su savladali Zagrepčane sa 13:9 i dva kola prije kraja na drugoj poziciji imaju bod više od hrvatskog velikana.

Početak derbija nije nagovještavao sigurnu pobjedu tima Vladimira Gojkovića, jer je Mladost već poslije tri i po minuta vodila sa 3:0.

Ipak, do kraja te prve četvrtine Jadran je izjednačio, a onda i prvi put poveo preko Filipa Gardaševića.

Do sredine treće dionice se igralo gol za gol, a da bodovi ostaju u Igalu bilo je jasno kada je Jadran serijom 5:0 od 6:7 stigao do nedostižnih 11:7.

Jadran je tako ostao neporažen i u trećem međusobnom duelu sa "žapcima" ove sezone koje je savladao u kvalifikacionoj grupi za Ligu šampiona u Zagrebu (12:7), te remizirao u A1 ligi u prvom dijelu (5:5).

Petorica igrača Jadrana su postigli po dva gola (Gardašević, Đuro Radović, Aleksa Ukropina, Dimitrije Kriještorac i Danil Merkulov), a po jednom su se upisali Dragan Drašković, Marko Petković i Vlado Popadić.

PRIMORAC OPSTAO U A1

Primorac je obezbijedio opstanak nakon što je savladao Primorje u Budvi sa 13:11 i prebrinuo sve brige.

Tim Petra Vica sada ima sedam bodova više od Budve (koja je u zoni baraža), a prežalio je i Riječane koji su sada na devet bodova minusa.

Neizvjesnosti svakako nije nedostajalo, Primorje je bilo u igri gotovo do posljednje sekunde, a Primorcu su velika tri boda donijeli Dušan Matković i Antonio Petrović pogocima u posljednjih stotinjak sekundi.

Maroje Gluhaić je sa četiri gola bio najefikasniji igrač u pobjedničkom timu, Petrović je postigao tri, a istakli su se i Damir Crepulja i Matković sa po dva pogotka.

BUDVA IZGUBILA OD JUGA

Očekivan rezultat je viđen u Dubrovniku - Budva je poražena od Juga rezultatom 13:6.

Budvani i nisu imali posebne ambicije na gostovanju protiv najbolje ekipe u ligi, a na kraju su makar dobili dobre vijesti iz svog grada u kojem je Primorac bio bolji od Primorja.

Budva ima dva boda više od Primorja i dva kola prije kraja drži sve u svojim rukama kada je u pitanju put u baraž za opstanak. Uz to je bolja i u međusobnom skoru od ekipe iz Rijeke.

Sve bi moglo da bude jasnije u narednoj rundi u kojoj Budva čeka splitski Jadran, a Primorje Mladost, koja je apsolutni favorit...

Remi našeg predstavnika u tom susretu, uz poraz Primorja bi kolo prije kraja otklonio svaku dilemu oko putnika u baraž i niži rang.

A2 LIGA: KATARO PORAŽEN U ZADRU

Vaterpolisti Katara su upisali novi poraz u regionalnoj A2 ligi, a zanimljvo je da su izgubili od ekipe koja do sada nije imala nijedan jedini bod. U pitanju je Zadar - domaćin je slavio rezultatom 10:8.

Mladi kotorski tim nijednom nije vodio u ovom meču, ali je sve vrijeme bio u igri. To je, pak, bilo nedovoljno, pa su Zadrani imali razloga da slave...

Dušan Milaš je bio trostruki strijelac za crnogorsku ekipu, a dva puta se upisao Željko Dončić.

Jadran Carine - Mladost 13:9 (3:3, 4:4, 3:0, 3:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Štampalija (Hrvatska), Abramović (Crna Gora). Igrač više: Jadran Carine 10 (5), Mladost 7 (4). Peterci: Jadran Carine 1 (-).

Jadran Carine: Kandić (četiri odbrane), Ukropina 2, Popadić 1, Kriještorac 2, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević, Gardašević 2, Đ. Radović 2, Spaić, Drašković 1, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Mladost: Marcelić (10 odbrana), Radu 3, Zović 1, Bajić, Biljaka, Bukić 2, Marković 1, Lazić, Valečić, Paškvalin, Traš 1, Bašić 1 Jukić, Miloš.

Primorac - Primorje 13:11 (3:3, 1:2, 3:4, 6:2)

Budva - Bazen “Dragan Trifunović”. Sudije: Periš (Hrvatska), Ivanovski (Crna Gora). Igrač više: Primorac 11 (5), Primorje 4 (2). Peterci: Primorje 1 (1).

Primorac: Šubladze (11 odbrana), Matković 2, Crepulja 2, Petrović 3, Gluhaić 4, Gopčević, Mačić 1, Vukmirović, Latinović, Grgurević 1, Vukasović, Paunović, Radnjić, Todorović.

Primorje: Čubranić (13 odbrana), Čunko, Brubnjak, Kovačević 1, Peroš 2, Blažić, Tkač 4, Rakovac 2, Petrić, Radulović 1, Augusti, Babić, Milošević, Valas 1.

Jug - Budva 13:6 (2:0, 2:2, 5:3, 4:1)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Sudije: Kontić (Crna Gora), Gašpardi (Hrvatska). Igrač više: Jug 7 (3), Budva 3 (1). Peterci: Jug 1 (1). Peterci: Jug 1 (1).

Jug: Bijač, Macan, Čulina 1, Lončar 2, Stahor 1, Garsija 3, Ivanković, Rašović, Rencuto-Jodiće 2, Pavličević, Benić 2, Lozina 2, Jurišić, Žuvela.

Budva: Kralj, Manojlović, S. Ćetković 1, Vuksanović 2, Mitrović 1, Jusuke 1, Adžić, N. Dragović, Vujašević 1, Popović, P. Ćetković, Korać, Krivokapić, D. Dragović.

Bonus video: