Jadran bez sreće: Barseloneta golom dvije sekunde prije kraja osvojila Igalo

Novljani upisali četvrti poraz - 13:12
1669 pregleda 0 komentar(a)
Đuro Radović, Foto: Lato Klodian
Đuro Radović, Foto: Lato Klodian
Ažurirano: 19.11.2019. 21:14h

Jadran Carine je pokazao zube još jednom favoritu u Ligi šampiona, ali ni ovog puta nije nagrađen za veliku, na momente i frenetičnu borbu.

Sada je bolja bila Barseloneta koja je Novljanima u Igalu nanijela treći poraz - slavila je 13:12, i to golom Felipea Peronea dvije sekunde prije kraja.

U posljednjih 35 sekundi Barseloneta je prvo povela 12:11 iz peterca preko Alvara Granadosa, a onda je 15 sekundi prije kraja Vladan Spaić fantastičnim pogotkom s dva metra izjednačio.

Činilo se i donio remi, ali Katalonci su imali dovoljno vremena da nakon tajm-auta organizuju napad koji je Perone pretvorio u četvrti trijumf.

Crnogorski šampion je tako upisao četvrti poraz, a ima i bod u duelu sa Špandauom u Berlinu.

Jadran je vodio 4:1 na kraju prve četvrtine i to je bila najava velikih uzbuđenja, jer su se kasnije ekipe smjenjivale u vođstvu.

Tim Petra Radanovića je u trećoj dionici imao i prednost od 8:6, ali je nakon toga konstantno jurio prednost Barselonete. Na kraju je i izgorio u želji da izbjegne poraz...

Marko Petković je bio trostruki strijelac za Jadran, po dva gola su postigli Dimitrije Obradović, Đuro Radović i Kanstantin Averka, a po jedan Vlado Popadić, Nikola Brkić i Vladan Spaić.

Najefikasniji u Barseloneti bili su Blai Maljarać i Granados sa po četiri pogotka.

U istoj grupi, Olimpijakos je opravdao ulogu favorita protiv Špandaua (13:8), dok je Solnok savladao Jadran iz Splita 5:4.

Jadran u narednom kolu (3. decembra) gostuju u Splitu.

JADRAN CARINE - BARSELONETA 12:13 (4:1, 1:5, 4:3, 3:4)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Kolombo (Italija), Stavridis (Grčka).

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić 1, Obradović 2, Banićević, Averka 2, Mijušković, Vučurović, Đ. Radović 2, Spaić 1, Brkić 1, Petković 3, Đurović.

Barseloneta: Lopes Pinedo, De Toro, Granados 4, Munaris 3, Bodega, Larumbe, Aleksić, P. Linares, Taulj, Perone 2, Maljarać 4, Bustos, M. Linares.

Bonus video: