Senzacija ili nastavak dominacije Jadrana

U petak, u 18 sati sastaće se Jadran Carine i Primorac, dok će sat i 45 minuta kasnije početi duel Budvanske rivijere i Katara
641 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Milos Samardzic SM Photography
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Milos Samardzic SM Photography

Podgorica će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore, na kojem će se za trofej boriti vaterpolisti Jadran Carina, Budve, Primorca i Katara.

U petak, u 18 sati sastaće se Jadran Carine i Primorac, dok će sat i 45 minuta kasnije početi duel Budvanske rivijere i Katara.

Finale je na programu u subotu u 17 sati i 30 minuta.

Trener Jadran Carina, Petar Radanović kazao je da je njegov tim favorit, ali da će to moreati da opravda u bazenu.

"Očekujem zanimljivu utakmicu, ne bježimo od uloge favorita. Primorac ima mladu ekipu, ali izuzetno hrabru i borbenu, koja uvijek daje sve od sebe. Moraćemo da dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo finale", rekao je Radanović na konferenciji za novinare.

Trener mlađih kategorija Primorca, Uglješa Brguljan kazao je da je Jadran favorit, ne samo u polufinalu, već i za osvajanje trofeja.

"Nama je primarni cilj Regionalnoj ligi i da mlade igrače tehnički i taktički podignemo na veći nivo. Protiv Jadrana želimo da popravimo neke stvari koje nijesu funkcionisale u našem posljednjem međusobniom duelu i dovedemo ih na veći nivo. Cilj nam je da vidimo gdje smo u odnosu na Jadran" rekao je Brguljan.

Pomoćni trener Budvanske rivijere, Marko Franeta smatra da je njegov tim favorit u polufinalu.

"Imamo ulogu favorita u polufinalu i ne bježimo od toga. Moramo odigrati maksimalno angažovano da ne bi došlo do iznenađenja", rekao je Franeta.

Trener Katara, Ivan Bjelobrković smatra da je Budvanska rivijera je dosta kvalitetnija.

"To je prilika za naše mlade igrače da pruže svoj maksimum i pokušaju da skrenu pažnju na sebe. Mi ćemo pokušati da uradimo neke sdtvari na kojima insistiramo godinu i više. Neće biti lako, dosta stvari ne zavoisi od nas. Poslije finalnog turnira pogledaćemo utakmicu i napraviti analizu. Ukoliko naučimo neku novu lekciju onda je to pravi put", kazao je Bjelobrković.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić kazao je da je organizator sve uradio da se učesnici finalnog turnira osjećaju kao kod kuće.

"Sa organizacione strane uradili smo sve da turnir bude odigran na vrhunskom nivou. Debitujemo što se tiče klupskog vaterpola u Podgorici i to je još jedna prilika da u glavnom gradu promovišemo vaterpolo kao sjajan spoort i da podgorička publika to isprati na pravi način", kazao je Antić.

On je istakao da je prava stvar i za lokalni vaterpolo klub Budućnost da vidi kako rade najozbiljniji crnogorski klubovi.

"To neće biti kraj saradnje Vaterpolo plivačkog saveza i Glavnog grada, jer nas već od 2. do 5. januara očekuje međunarodni turnir, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo ", kazao je Antić.

Trofej brane vaterpolisti Jadran Carina, koji su u prošlogodišnjem finalu pobijedili ekipu Budve 13:3.

Hercegnovski tim posljednjih osam godiuna osvajao je trofej Kupa Crne Gore.

Pobjednik nacionalnog Kupa bio je i 2006. i 2007. godine, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.

Bonus video: