Igalo poprište bokeljskog derbija, Budva ide na Banjicu

Situacija u crnogorskom vaterpolu je takva da bi bilo ravno senzaciji ako Jadran ne pobijedi i večeras, ali Kotorani misle drugačije i nadaju se da mogu da iznenade favorita
81 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.03.2018. 11:40h

Bokeljski derbi između Jadran Carina i Primorca - na redu je utakmica broj tri ove sezone.

Prve dvije je u svoju korist riješio tim sa Škvera (u A1 ligi i polufinalu Kupa Crne Gore), a sada je došao momenat za još jedan duel u regionalnom takmičenju (večeras 19 časova).

Situacija u crnogorskom vaterpolu je takva da bi bilo ravno senzaciji ako Jadran ne pobijedi i večeras, ali Kotorani misle drugačije i nadaju se da mogu da iznenade u Igalu.

Jadran je visoko na tabeli i fajnl-for ne može da dođe u pitanje - treći je sa dva boda manje od drugoplasirane Mladosti, a ima čak 14 više od petoplasiranog imenjaka iz Splita, koji se bori sa Partizanom za plasman na F4.

"Favoriti smo i to moramo da opravdamo. Moramo da zadržimo kontinuitet dobrih igara, ali i da opravimo ekipu nakon napornih utakmica u Ligi šampiona. Ambicije su da budemo visoko plasirani u regionalnom takmičenju i očekujem da slavimo protiv Primorca", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Primorac još nije spokojan u borbi za opstanak, jer je pretposljednja Budva na četiri boda minusa...

"Jadran je odlična ekipa, odlično fizički pripremljena i uvijek želi da nametne svoj ritam. Protivnik je favorit, ali ovo je derbi i mi ne smijemo da precijenimo Jadran, već da odgovorimo najbolje što možemo. Čvrsta odbrana je ključ uspjeha, ako tu budemo na nivou možemo do dobrog rezultata", kazao je Marko Gopčević.

Budva veliku borbu za očuvanje prvoligaškog statusa nastavlja u Beogradu – gostuje Partizanu (19.30), protiv kojeg je u novembru prošle godine upisala prvu pobjedu u sezoni.

"Crno-bijelima" su bodovi takođe neophodni, pa se očekuje zanimljiv okršaj na Banjici.

"Ovo je izuzetno važan meč za nas, jer bismo trijumfom uvećali šanse da opstanemo i bez baraža. Ako budemo na nivou nekih prethodnih mečeva, pogotovo tu mislim na izdanje u odbrani, onda imamo čemu da se nadamo", istakao je trener Budve Vido Lompar.

U A2 ligi, u Budvu stiže atraktivan protivnik - Kataro će od 19 časova ugostiti Crvenu zvezdu, lidera koji je do sada upisao svih 12 trijumfa.

Bonus video: