POBJEDA NA STARTU EP

Gojković: Svi su dobili šansu da se razigraju, sada kreću veći izazovi

"Nisam zadovoljan realizacijom napada s igračem više, ali to je boljka koja nas prati. Nismo ni trenirali na ovom bazenu, i to je sigurno doprinijelo", rekao je crnogorski selektor
1779 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa meča Crne Gore i Slovačke, Foto: WP news
Detalj sa meča Crne Gore i Slovačke, Foto: WP news
Ažurirano: 14.01.2020. 17:27h

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković zna da je pobjeda nad Slovačkom na startu Evropskog prvenstva bila unaprijed upisana.

Zna i da predstavlja samo početak puta u Budimpešti - a to je borba za plasman u četvrtfinale.

"Svaki početak meča je težak, a mi smo sada imali neke loše odluke gdje smo maltene mogli i da ne dozvolimo protivniku da šutne. To smo radili u trećoj i posljednjoj četvrtini. Kasnije smo opustili ruku, počeli smo da donosimo racionalnije odluke u napadu i rezultat je došao. Dali smo i prostor svima da se razigraju, jer tek sada kreću pravi izazovi", rekao je Gojković i dodao:

"Nisam zadovoljan realizacijom napada s igračem više, ali to je boljka koja nas prati. Nismo ni trenirali na ovom bazenu, i to je sigurno doprinijelo".

Marko Petković je postigao jedan gol.

"Za nas je nekako očekivano da ta prva utakmica na velikom takmičenju krene malo klimavo. Ipak, vrlo brzo smo u drugoj četvrtini prelomili meč i pitanje pobjednika se nije postavljalo. I razlika je ubjedljiva, što može da bude bitno. Mislim da smo spremni za ozbiljne provjere, imamo pozitivnu energiju i to je veoma važno", istakao je Petković.

Preporučujemo za Vas