Malo je falilo za epski preokret

"Barakude" osigurale plasman u četvrtfinale, naš tim ne smije da izgubi od Njemačke da bi s druge pozicije stigao do osmine finala
9251 pregleda 8 komentar(a)
Duel Đura Radovića i Anta Vukičevića, Foto: Aleksandra Krupanič
Duel Đura Radovića i Anta Vukičevića, Foto: Aleksandra Krupanič
Ažurirano: 16.01.2020. 23:00h

Mogao je to da bude epski preokret, senzacija koja bi crnogorske vaterpoliste lansirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali protiv Hrvatske kao da se „ajkulama” jednostavno ne da.

„Barakude” su u derbiju kola slavile 11:10 i drugim trijumfom u grupi A osigurale direktan plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Bilo je svega u okršaju velikih rivala u „Dunav areni”, dugo je izgledalo i da naša selekcija nema šansu ni da ugrozi favorita, jer je već u drugoj četvrtini imala četiri gola minusa, u trećoj pet... Ali, onda je pokazala da može, napomenula da i ovaj kombinovani tim, sa četiri debitanta na najvećim takmičenjima, inspirišu velike utakmice i veliki protivnici.

Na kraju, prava je šteta što Crna Gora nije nagrađena makar bodom, jer je u posljednjoj dionici za samo četiri i po minuta serijom 5:0 stigla minus od 10:5, čak imala i napad za preokret.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore(Foto: Aleksandra Krupanič)

Napad o kojem će se pričati, jer je utisak je i da je u tom momentu (minut i 47 prije kraja) tim Vladimira Gojkovića morao da dobije peterac zbog faula nad Aleksandrom Ivovićem. Ali, Hrvati su taj nalet preživjeli...

I dobili novu šansu, koju nisu propustili - konačan rezultat je postavio Ćavi Garsija u napadu s igračem više 72 sekunde prije kraja, i to uz mnogo sreće jer je lopta kod šuta rođenog Španca okrznula po glavi Marka Petkovića...

Crnogorski vaterpolisti su i poslije toga imali šansu da izbjegnu poraz, ali su u posljednjem minutu prokockali brojčanu prednosti u vodi.

Nakon svega, ovaj poraz suštinski ne mijenja ništa, jer Crnoj Gori ionako sve zavisi od duela sa Njemačkom (subota od 17.30). Pobjeda ili remi vode u osminu finala s drugog mjesta (gdje bi rival bio Turska), poraz bi je „osudio” na okršaj sa Špancima ili Mađarima...

Naši vaterpolisti vjerovatno neće imati problema protiv Njemačke ako ponove partiju od večeras.

Aleksandar Ivović
Aleksandar Ivović(Foto: Aleksandra Krupanič)

Crnoj Gori su u derbiju nedostajali golovi najboljeg igrača, Ivovića, koji je promašio svih pet šuteva (plus peterac u drugoj četvrtini), a napadački su podbacili i Bogdan Đurđić (5-0) i Đuro Radović.

Mladi ljevoruki napadač je imao samo jedan pokušaj ka golu Marka Bijača.

CRNA GORA - HRVATSKA 10:11 (1:2, 2:4, 2:4, 5:1)

Budimpešta - Bazen „Dunav arena”. Sudije: Naumov (Rusija), Kolombo (Italija). Igrač više: Crna Gora 10 (3), Hrvatska 11 (5). Peterci: Crna Gora 2 (1).

Crna Gora: Lazović (šest odbrana), Brguljan 2, Radović, Petković 2, Čučković, Obradović 2, Vidović 2, Đurđić, Ivović, Spaić, Drašković 1, Pješivac 1, Tešanović.

Hrvatska: Bijač (10 odbrana i peterac), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 3, Vukičević, Bušlje 1, Miloš, Vrlić 2, Benić 1, Garsija 2, Marcelić.

Bonus video: