EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Brguljan: Cilj je ostvaren, sad borbeno na moćne Italijane

"Rasterećeniji smo sada nakon što smo obezbijedili plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre", kaže kapiten "ajkula"
2518 pregleda 3 komentar(a)
Draško Brguljan u današnjem duelu, Foto: Aleksandra Krupanič
Draško Brguljan u današnjem duelu, Foto: Aleksandra Krupanič

Italija nije nepobjediva, ali kao prvak svijeta mora da ima veliko poštovanje crnogorske vaterpolo reprezentacije - to je poruka kapitena "ajkula" Draška Brguljana.

"Azuri" će biti rival u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, nakon što je Crna Gora danas rutinski savladala Tursku 17:6.

"Najteže je igrati ovakve utakmice, ali možda nam je i prijala nakon grupne faze, duel bez opterećenja. Nije se postavljalo pitanje pobjednika, ali mislim da smo odradili ono što smo željeli protiv rivala koji je mnogo slabiji", rekao je Brguljan i dodao:

"Rasterećeniji smo sada nakon što smo obezbijedili plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, jer je to bio cilj, sve preko toga bi bio fantastičan uspjeh. Sada se okrećemo Italiji, aktuelnom prvaku svijeta, veoma jakom protivniku, koji je u odnosu na SP jači i za Fondelija...", istakao je Brguljan.

Dimitrije Obradović je jedini crnogorski jedini igrač uz Brguljana koji nije danas zatresao mrežu Turske.

"Odradili smo ovaj meč, iskoristili ga da uvježbamo neke stvari za Italiju, koja je pravi izazov. To je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu, ali i mi smo dokazali da imamo kvalitet, jer smo u svakoj utakmici do sada pružili dobru partiju", kazao je Obradović.

Preporučujemo za Vas