Jadran želi da nastavi tradiciju protiv imenjaka iz Splita

Novljani u 9. kolu Lige šampiona dočekuju Jadran iz Splita (19 sati) koji ih je posljednji put savladao u oktobru 2018. godine
393 pregleda 0 komentar(a)
Jadran je favorit u ovom meču: Petar Mijušković, Foto: Savo Prelević
Jadran je favorit u ovom meču: Petar Mijušković, Foto: Savo Prelević

Vaterpolisti Jadran Carina su u seriji od šest pobjeda u svim takmičenjima, nisu poraženi još od 19. novembra i duela sa Barselonetom u Ligi šampiona, žele da niz traje što duže...

Dva od tih pet trijumfa su su stigla u duelima sa Jadranom iz Splita, a ako i večeras (19) u Igalu savladaju rivala iz Dalmacije Novljani će postati ozbiljan konkurent za plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Tim Petra Radanovića je trenutno petoplasirani na tabeli grupe A, ima dva boda manja od Solnoka na četvrtom mjestu, sastava koji je u ovom momentu na poziciji koja ga vodi na F8.

- Bitna je utakmica sa više aspekata, a najvažnije je svakako to što se borimo za plasman među osam najboljih. Biće teško, Jadran je iskusan tim, a mi opet nismo kompletni. U ovom trenutku je sigurno da neće igrati Đuro Radović, ali još neki igrači imaju problema. Zato nam je i pomoć publike neophodna, bilo bi dobro da nas podrži na pravi način - rekao je Radanović.

Jadran je splitskog imenjaka savladao prije dvije sedmice u regionalnoj ligi (12:10 u Igalu), a bio je ubjedljiv i u decembru u evropskoj eliti kada je u gostima pobijedio 12:6.

- Odbrana je ključ u ovom meču, ona može da nam otvori put do pobjede. Ne znam da li je realno da se nađemo na finalnom turniru Lige šampiona, ali borićemo se koliko možemo. Kao i uvijek - istakao je Radanović.

Svi mečevi u grupi A se igraju večeras. Derbiji su u Mađarskoj i Grčkoj, gdje će snage odmjeriti Solnok i Jug, odnosno Olimpijakos i Barseloneta. Špandau je u Berlinu domaćin Sintezu.

Barselona i Olimpijakos dijele prvo mjesto sa po 19 bodova nakon osam kola, Jug ima jedan manje, Solnok je sakupio 12. Jadran je na 10, dva više od Špandaua, šest od Jadrana iz Splita, te sedam od Sinteza.

Crnogorski derbi u A1 ligi - Budva protiv Primorca

Borba za opstanak u regionalnoj A1 ligi polako dostiže vrhunac, a mnogo toga bi moglo da bude jasnije večeras nakon crnogorskog derbija između Budve i Primorca (19).

Dva tima imaju po devet bodova na tabeli i ko slavi u ovom duelu napraviće možda i presudan korak ka opstanku, kojem je najbliži Šabac (13 bodova).

Bod manje od naših predstavnika ima Partizan, koji je savladao Budvu u prošlom kolu, a posljednji na tabeli je Mornar koji je sakupio pet. Posljednjeplasirani tim iz A1 lige seli u niži rang, a pretposljednji će u baraž za opstanak sa drugoplasiranom ekipom iz A2 lige.

Bonus video: