Jadran na ispitu u Budvi, Primorac čeka Splićane

U srijedu se nastavlja A1 liga utakmicama 13. kola
89 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2018. 19:42h

Budva i Jadran Carine igraju derbi 13. kola regionalne A1 lige.

Crnogorski rivali sastaće se u Budvi (sjutra od 18 časova), a u istom bazenu dva i po sata kasnije snage će odmjeriti Primorac i splitski Jadran.

Novljani su favoriti, sve sem trijumfa izabranika Vladimira Gojkovića bilo bi iznenađenje, ali i Budvani imaju čemu da se nadaju, jer ovaj meč stiže nakon dvije vezane pobjede - protiv Primorja u Rijeci i POŠK-a kod kuće.

"Ovo je prvi meč poslije teškog perioda pred koji možemo da kažemo da smo rasterećeni. Jadran je favorit, u to nema sumnje, a mi ćemo pokušati da iskoristimo dobar momenat u kojem se nalazimo da učinimo derbi neizvjesnim. Naravno, nismo bez ambicije, ali realnost je da su Novljani bolja ekipa od nas", rekao je trener Budve Vido Lompar.

Budva je u prvom dijelu sezone izgubila u Igalu sa 15:3, dugo je bila posljednja ekipa na tabeli, ali je sada situacija mnogo bolja.

"Od starta sezone radimo dobro, ali to nisu pratili rezultati, u nekim utakmicama nismo ni imali sreće. Sada su rezultati bolji, pobijedili smo u dvije utakmice zaredom i situacija ne mnogo bolja. Sada ekipa ima još veći motiv, jer uspjesi najbolje utiču na atmosferu. Ne prijetimo Jadranu, ali spremni smo da se nadigravamo i da uradimo sve da iskoristimo možda i umor protivnika poslije obaveza u reprezentaciji", dodao je Lompar, koji neće moći da računa na centra Borisa Popovića.

Jadran je, s druge strane, miran na trećem mjestu - ima 12 bodova više od Jadrana iz Splita i Mornara koji jure četvrtu poziciju i plasman na fajnl-for.

"Biće teško, Budva igra sve bolje i bitno je pojačala ekipu na nekim pozicijama u drugom dijelu sezone. Stigao nas je umor, imali smo mnogo mečeva za kratko vrijeme, ali moramo da budemo spremni na sve i da pronađemo način da odgovorimo, kako god se utakmica odvijala. Najvažnije je da opravdamo ulogu favorita", poručio je mladi Jadranov reprezentativac Đuro Radović.

U timu Jadrana je pod znakom pitanja nastup Dragana Draškovića.

Bitku za opstanak nastavlja i Primorac. Ako savlada Jadran iz Splita napraviće još jedan veliki korak ka ispunjenju cilja.

"Još jedan u nizu bitan meč za nas. Nama pobjeda može mnogo da donese u borbi za opstanak, a protivniku da otvori put ka fajnl-foru. Jadran je najorganizovanija splitska ekipa, ali imamo i mi šta da ponudimo", istakao je bek Kotorana Radovan Latinović.

I u A2 ligi se igra 13. kolo, a Kataro sjutra od 20 časova gostuje Naisu u Nišu.

Bonus video: