ORGANIZATOR F4 JE DUBROVNIK

Fajnl-for regionalne lige u julu?

Na završnom turniru treba da učestvuju Jug, Mladost, Jadran Carine i Jadran iz Splita
643 pregleda 0 komentar(a)
Jadran možda i završi sezonu u A1 ligi: Đuro Radović, Foto: Lato Klodian
Jadran možda i završi sezonu u A1 ligi: Đuro Radović, Foto: Lato Klodian

Regionalno vatepolo takmičenje će po svemu sudeći dobiti epilog na način na koji svi žele - borbom u bazenu.

Prvobitni termin za fajnl-for je odavno prošao (3. i 4. april), a sve bi moglo da bude završeno na ljeto - čelnici regionalnog takmičenja kao idealan termin za odigravanje završnog turnira vide vikend 11. i 12. jul.

Na F4 treba da učestvuju Jug, koji će biti organizator u Dubrovniku kao najbolji tim regularnog dijela, Mladost, crnogorski predstavnik Jadran Carine, kao i Jadran iz Splita.

Novljane u polufinalu čeka duel protiv Mladosti, a ako regionalna liga i podrži pomenuti termin timovi će imati gotovo dva mjeseca da se na najbolji način pripreme za fajnl-for.

Upravni odbor Vaterpolo saveza Hrvatske je danas, naime, usvojio kalendar takmičenja do kraja sezone po kojem bi se tamošnje prvenstvo igralo u junu (četvrtfinale), julu (polufinale) i avgustu (finale). Usput je pomenut i F4 A1 lige.

"Polufinale regionalne lige bi se igralo 11, a finale 12. jula", stoji na sajtu HVS-a, ali ne navodi kada bi se igrao dvomeč baraža za popunu A1 lige između Partizana i Primorja.

Vaterpolisti Jadran Carina su van takmičarskog ritma još od početka marta kada je sve stalo zbog pandemije koronavirusa, skoro dva mjeseca nisu ni trenirali u bazenu, već bi to trebalo da počnu naredne sedmice (ponedjeljak, najkasnije utorak).

"Nismo dobili ništa zvanično, to je kalendar koji je donijet u sklopu hrvatskog prvenstva. Ako budemo svi za to da se igra, onda će se igrati, jer je regionalna liga važan projekat za sve nas, posebno za crnogorski vaterpolo. Iako nam je Dubrovnik blizu, treba prvo vidjeti na koji način bi se prešla granica, šta bi sve bilo potrebno, jer ipak se ulazi u zemlju Evropske unije", rekao je za "Vijesti" direktor Jadrana Miloš Mračević.

Dodatni problem za Novljane predstavlja i to što su im u ovom trenutku van Crne Gore prvotimci Marino Čagalj i Bjelorus Konstantin Averka, dok se Marko Petković vratio prethodnih dana i nalazi se u karantinu.

A kada je u pitanju crnogorska liga, odgovor na pitanje da li će se igrati i na koji način mogao bi da bude jasniji u srijedu za kada je zakazana sjednica Stručnog savjeta Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Preporučujemo za Vas