Jadran liječi evropske rane, Budva čeka POŠK, Primorac u Dubrovniku

Kataro u A2 ligi čeka Vojvodinu (20.15).
84 pregleda 1 komentar(a)
Marko Vukmirović i Đuro Radović, Foto: Savo Prelević
Marko Vukmirović i Đuro Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2018. 11:27h

Jadran Carine je u srijedu izgubio od Sabadelja u Ligi šampiona, time je umanjio šanse u borbi za plasman na finalni turnir, pa je ključno pitanje pred nastavak sezone u regionalnom takmičenju - da li je poraz od katalonske ekipe ostavio trag i kakva će biti reakcija mladog tima iz Herceg Novog?

Ni protivnik nije naivan, u Igalo stiže Jadran iz Splita (19 časova), ekipa koja sa gradskim rivalom Mornarom i Partizanom juri četvrto mjesto i plasman na fajnl-for.

Izabranici Vladimira Gojkovića čuvaju treću poziciju, ove sezone su u A1 ligi izgubili samo od Juga, pa su već viđeni učesnici završnice.

"U Ligi šampiona smo do sada već uradili mnogo, mada to ne znači da smo zadovoljni i da smo ostali bez ciljeva. Sada je potrebno sa zaboravimo meč sa Sabadeljom i okrenemo se A1 ligi. Nemamo pritisak, ali nam je duel sa Jadranom svakako izazov, jer je bitan i za tabelu. Želimo da još jednom dođemo do finala regionalne lige i da dođemo u situaciju da igramo protiv Juga", rekao je Đuro Radović.

Budva je u prošlom kolu savladala Primorje u Rijeci i konačno se pomjerila sa posljednje pozicije na tabeli.

Situacija u borbi za opstanak sada izgleda mnogo bolje, a ako ekipa Vida Lompara savlada i POŠK na svom bazenu (18 sati) bio bi to ogroman korak ka (makar) baražu.

"Pritisak je manji poslije pobjede nad Primorjem, to je bio meč u kojem nismo smjeli da pogriješimo. Tako da u dobrom raspoloženju dočekujemo duel protiv POŠK-a. Motivisani smo, samo je potrebno da u meč uđemo mirne glave, jer bi u suprotnom ušli u probleme. Očekujem novi trijumf koji bi nam mnogo značio", istakao je napadač Budve Petar Ćetković.

Opstanak je i cilj Primorca, ali u večerašnjem susretu vjerovatno nema šta da traži - Kotorani gostuju Jugu (19) koji je do sada upisao svih 11 pobjeda u A1 ligi.

"Od duela sa Jugom ne zavisi mnogo kada su naše ambicije u pitanju. Očekujem da odigramo dobro, ali teško da možemo da pariramo velikom favoritu. Ipak, ovaj meč može da posluži kao dobra provjera za utakmice sa protivnicima protiv kojih možemo da jurimo bodove", kazao je centar Primorca Bojan Paunović.

Kataro u A2 ligi čeka Vojvodinu (20.15).

Bonus video: