LEN potvrdio devet učesnika Lige šampiona, čeka se Jadran

"Moramo da do 1. jula odlučimo da li ćemo igrati ili ne", rekao je direktor Novljana Miloš Mračević

584 pregleda 2 komentar(a)
Jadran ima vremena do kraja mjeseca da donese odluku, Foto: Savo Prelević
Jadran ima vremena do kraja mjeseca da donese odluku, Foto: Savo Prelević

Vaterpolisti Jadran Carina nisu siguran učesnik Lige šampiona naredne sezone, bez obzira na to što imaju vajld kartu za elitno takmičenje - problem je, naravno, finansijske prirode.

Evropska plivačka federacija (LEN) danas je objavila imena devet od 10 sigurnih učesnika Lige šampiona. Nedostaju samo Novljani...

"U stalnom smo kontaktu sa LEN i moramo da do 1. jula odlučimo da li ćemo igrati Ligu šampiona ili ne", rekao je direktor Jadrana Miloš Mračević i nastavio:

"Pogođeni smo situacijom nastalom pandemijom koronavirusa. Klub smo koji mnogo zavisi od turističke sezone, vidjećemo šta će biti. Borimo se, želimo u Ligu šampiona, vjerujem i da ćemo je igrati", kazao je Mračević.

Pred Jadranom su tako tri opcije - da bude dio Lige šampiona, da igra kvalifikacije za plasman u LŠ ili da sezonu počne u Evrokupu.

LEN je promijenio format Lige šampiona u kojoj će naredne sezone umjesto 16 učestvovati 12 timova.

U ovom trenutku sigurnih je devet: Jug, Pro Reko, Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Špandau, Hanover, Marsej i Dinamo iz Tbilisija.

Ako Jadran odustane, vjerovatno bi njegovo mjesto u eliti zauzeo mađarski Solnok, a preostala dva mjesta u grupnoj fazi popunila bi dva najbolja tima u kvalifikacijama...

Bonus video: