Jadran - Sabadelj: Još jedan meč u kojem Novljani nemaju pravo na grešku

"Trijumf u Sabadelju čini da smo favoriti u ovom meču, ali tu ulogu možemo da opravdamo samo ako budemo na najvećem nivou i ako svi igrači daju maksimum", istakao trener Jadrana Vladimir Gojković
93 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo Marko Petković, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo Marko Petković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2018. 17:20h

Jadran Carine je sezonu u Ligi šampiona počeo bez većih ciljeva, ali su rezultati bili takvi da su ambicije polako rasle...

I porasle su toliko da Novljani svaki naredni meč u evropskoj eliti dočekuju "na nož", bez prava na grešku - takav je i sjutrašnji protiv Sabadelja (17.30 časova) u Igalu označen kao duel koji jednostavno mora da se pobijedi.

Tim Vladimira Gojkovića, napravljen da osvaja trofeje na domaćoj sceni, zna kako se igra pod pritiskom, ali u Evropi taj pritisak često može da izazove kontraefekat.

Kako god, Jadran poslije sedam kola u grupi B dijeli četvrto mjesto sa Egerom, ali je realnije da se za poziciju koja vodi na finalni turnir bori sa Špandauom.

"Utakmica je veoma važna za nas. Pozitivan rezultat protiv Sabadelja nas ostavlja u trci za finalni turnir i uradićemo sve da do njega i dođemo. Očekujem težak meč, ali i pobjedu", rekao je Gojković za sajt LEN-a.

Isti rivali su se sastali 24. januara u Sabadelju - Jadran je pobijedio sa 10:8 i pokazao da je bolji tim od sastava iz Katalonije koji je do sada pobijedio samo holandski Alfen u grupi.

"Trijumf u Sabadelju čini da smo favoriti u ovom meču, ali tu ulogu možemo da opravdamo samo ako budemo na najvećem nivou i ako svi igrači daju maksimum", istakao je Gojković.

Ako se poklope i ostali rezultati 8. kola Jadran bi pobjedom mogao da preuzme treću, a možda čak i poziciju.

Drugo mjesto dijele Špandau (gostuje Pro Reku) i Solnok, kojeg čeka mađarski derbi protiv Egera u gostima.

"Odigrali smo dobro u prvom meču protiv Sabadelja i vjerujem da možemo da ponovimo slično i na našem bazenu. Svaka utakmica je bitna, ni ova nije izuzetak i poslije njega će biti dosta toga jasnije u grupi. Spremni smo da damo sve i očekujem još jedan trijumf u Ligi šampiona", kazao je kapiten Novljana Marko Petković.

Parovi 8. kola

Grupa A: Dinamo Moskva - OSC (16.15), Partizan - Breša (18.30), Jug - Olimpijakos (18.30), Hanover - Barseloneta (18.30);

Grupa B: Jadran Carine - Sabadelj (17.30), Eger - Solnok (18.30), Pro Reko - Špandau (20.30), Steaua - Alfen (20.30).

Bonus video: