Jadran bez problema savladao POŠK, novi trijumf Primorca, poraz Katara u Zagrebu

Novljani upisali sedmu pobjedu u regionalnom takmičenju
51 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2018. 20:17h

Jadran Carine je dozvolio sebi luksuz da više od 10 minuta ne postigne gol protiv POŠK-a, ali pobjeda nijednog trenutka nije dovedena u pitanje.

Novljani su u Splitu slavili rezultatom 9:7 za sedmi trijumf u regionalnoj A1 ligi u kojoj imaju i po dva remija (protiv Mladosti i Partizana) i poraza u duelima sa Jugom.

POŠK je bolje otvorio meč, poveo je sa 3:1, ali je Jadran do poluvremena serijom 7:0 stigao na 8:3 i najavio sigurnu pobjedu u Dalmaciji.

Niko tada nije mogao da predvidi pad u napadu ekipe Vladimira Gojkovića, koja nije zatresla mrežu od finiša druge četvrtine, pa sve do trećeg minuta posljednje dionice.

Splićani su tako od 3:8 došli do 5:8, ali je pogodak Danila Merkulova pet minuta i 55 sekundi prije kraja otklonio svaku neizvjesnost.

Primorac srušio Mornar

Primorac je napravio još jedan veliki korak ka opstanku, nakon što je na svom bazenu bio bolji od Mornara.

U Budvi je u nezivjesnom meču bilo 10:9 za kotorski tim koji sada ima šest bodova više od Budve i Primorja, ekipa koje su u ovom trenutku u zoni baraža i ispadanja na tabeli regionalne A1 lige.

Pobjedonosni pogodak dao je Damir Crepulja tri minuta i 35 sekundi prije kraja, nakon čega se Primorac odbranio na čelu sa odličnim Nikolozom Šubladzeom na golu koji je upisao 15 odbrana.

U uzbudljivom duelu se uglavnom igralo gol za gol, a Primorac je samo jednom imao plus dva - serijom 4:0 u drugoj četvrtini je poveo sa 7:5 golovima Gorana Grgurevića (dva), Antonija Petrovića i Dušana Matkovića.

Kataro izgubio od Medvešćaka

Kataro je upisao peti poraz u A2 ligi, iako je do kraja bio u igri protiv Medvešćaka u Zagrebu.

Domaćin je slavio rezultatom 9:8, a kotorski tim je imao napad za izjednačenje kada je 43 sekunde prije kraja izblokiran šut Igora Uskokovića.

Kataro je poveo sa 2:0, bio je u prednosti do sredine druge četvrtine, kada su se razigrali Zagrepčani koji su kasnije u tri navrata bili na plus dva.

Nebojša Vušković i Miroslav Perković su sa po tri gola bili najbolji u Kataru, a mrežu Medvešćaka su tresli i Željko Đurović i Dušan Milaš.

Rezultati A1 lige: Primorac - Mornar 10:9, POŠK - Jadran Carine 7:9, Mladost - Partizan 14:7; Petak: Primorje - Budva 6:9, Jadran Split - Jug 9:20;

Tabela: Jug 33, Mladost 28, Jadran Carine 23, Jadran ST, Mornar 14, Partizan 13, POŠK 11, Primorac 9, Budva, Primorje 6.

POŠK - Jadran Carine 7:9 (3:2, 0:6, 2:0, 2:1)

Split - Bazen u Poljudu. Sudije: Franulović (Hrvatska), Mišković (Crna Gora). Igrač više: POŠK 5 (1), Jadran Carine 6 (4).

POŠK: Podrug (12 odbrana), Bego, Šitum, Begović 1, Vuleta, Vukić 1, Elez 1, Gadža, Bebić 1, Delić 1, Kunac 1, Kurir 1, Sunara, Butić.

Jadran Carine: Kandić (11 odbrana), Ukropina 1, Popadić, Kriještorac 2, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević, Gardašević 1, Radović 1, Spaić 1, Drašković, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Primorac - Mornar 10:9 (3:5, 4:0, 0:2, 3:2)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Savinović (Hrvatska), Ivanovski (Crna Gora). Igrač više: Primorac 6 (4), Mornar 4 (2).

Primorac: Šubladze (15 odbrana), Matković 1, Crepulja 2, Petrović 1, Gluhaić, Gopčević 2, Mačić, Vukmirović, Latinović 1, Grgurević 3, Sekulić, Paunović, Radnjić, Todorović.

Mornar: Šparada (šest odbrana), Čagalj 1, K. Erak 1, Solje, Ćalić 1, Živković, Krolo, Buha 2, Vrdoljak, Burić 2, Dužević 2, D. Erak, Podrug, Marović.

Bonus video: