Marić da sredi stanje u VPSCG, pa nek se onda bavi našim finansijama

Predsjednik Jadran Carina u tekstu „Drama na Škveru: Herceg Novi okrenuo leđa simbolu grada“, pomenuo Budvane
97 pregleda 1 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.01.2018. 19:05h

Vaterpolo klub Budva - Budvanska rivijera reagovao je na izjave predsjednika Jadran Carina iz Herceg Novog, Đura Marića, koji je u tekstu „Drama na Škveru: Herceg Novi okrenuo leđa simbolu grada“, pomenuo Budvane.

Saopštenje tog kluba prenosimo u cjelosti:

„Gosp. Đuro Marić je svojom izjavom iznio netačne informacije po pitanju finansijskog poslovanja PVK Budva - Budvanska rivijera, što je izazvalo reagovanje vaterpolo kluba”.

„Radi upoznavanja javnosti, iako se radi o sportskom klubu koji je u vlasništvu Opštine Budva, PVK Budva - Budvanska rivijera ne predstavlja povlašćeni sportski subjekt kojem Opština Budva izmiruje obaveze korišćenja zimskog bazena, već naprotiv, radi se o sportskom klubu koji je u ugovornom odnosu sa SRC „Budva“ i preduzete obaveze izmiruje isključivo svojim sredstvima”.

„Osnovi, kriterijumi i postupak raspodjele sredstava iz budžeta opredjeljenih za finansiranje sporta definisani su odlukama lokalnih samouprava i isti predstavljaju javne podatke dostupne svima. Dakle, prije nego što se izašlo sa podacima o novčanoj pomoći koju je navodno od Opštine Budva dobio vaterpolo klub, a uzimajući u obzir mjesto sa kojeg je izjava data (Predsjednik VK Jadran Carine i Predsjednik Skupštine VPSCG), onda smatramo da je podatak o visini sredstava koje je primio vaterpolo klub prethodno morao biti provjeren i precizno naveden”.

„Uslijed netačnih i paušalnih navoda, apelujemo na sve poslenike vaterpolo sporta, posebno na one koji nisu upoznati sa poslovanjem PVK Budva - Budvanska rivijera, da se ubuduće uzdrže od davanja bilo kakvih izjava i komentara o finansijskom stanju i poslovnim aranžmanima PVK Budva - Budvanska rivijera”.

„Smatramo da je bilo cjelishodnije, kada se u medijima već pominje PVK Budva - Budvanska rivijera, da se istakne odnos VPSCG prema klubu iz Budve. Jer, za razliku od drugih klubova članova vaterpolo saveza, vaterpolo klub iz Budve nije zastupljen u radnim tijelima i odborima VPSCG, te je na taj način potpuno marginalizovan u donošenju odluka. Mišljenja smo da je Predsjednik Skupštine VPSCG, pominjući PVK Budva - Budvanska rivijera, prevashodno trebao da da odgovore na navedena pitanja i da nađe model kako da se stanje u Savezu promjeni na bolje, a da se tek nakon toga bavi finansijama PVK Budva - Budvanska rivijera”, piše u saopštenju Budvana.

Bonus video: