Jadran i čelnici Herceg Novog u klinču: Politikantska demagogija

“U prvoj polovini godine je bila na snazi odluka o privremenom finansiranju, radi neusvojenog budžeta, te su se sredstva mogla koristiti i dobijati ekstremno limitirano”, navodi Marić, u odgovoru na Katićeve riječi da je klubu u posljednjih šest mjeseci uplaćeno četiri puta više novca nego u prvih šest
97 pregleda 3 komentar(a)
Jadran, Foto: Pvkjadran
Jadran, Foto: Pvkjadran
Ažurirano: 19.01.2018. 15:04h

Nastavlja se polemika na relaciji Vaterpolo klub Jadran – Opština Herceg Novi.

Iz Jadrana su u srijedu saopštili da je klub u teškoj finansijskoj situaciji, da mu nisu isplaćena sredstva planirana ni budžetom, ni rebalansom budžeta, te da sa čelnicima grada nemaju komunikaciju već sedam mjeseci.

Predsjednik Opštine Stevan Katić je naveo da to nije tačno, te da je iz gradskog budžeta u posljednjih šest mjeseci, od kada je, kako je rekao - “došla nova vlast”, uplaćeno 105.100 eura, što je četiri puta više nego u prvih pola godine.

U današnjem saopštenju Jadrana, koje je potpisao predsjednik Đuro Marić, navodi se da su se “poslije višemjesečnog ćutanja konačno su se oglasili predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg Novi i javno priznali da u njiohovom i našem gradu postoji PVK Jadran”

“To je zaista veliki pomak, s ozirom na to da su šest pismenih dosadašnjih obraćanja kluba predsjedniku Opštine ostala bez odgovora”, navodi se u saopštenju.

U jučerašnjem obraćanju prvog čovjeka opštine “potkrale su se netačnosti, plasirale floskule, izdašno manipulisalo poluistinama i deformisale su se činjenice”.

“U prvoj polovini godine je bila na snazi odluka o privremenom finansiranju, radi neusvojenog budžeta, te su se sredstva mogla koristiti i dobijati ekstremno limitirano”, navodi Marić, u odgovoru na Katićeve riječi da je klubu u posljednjih šest mjeseci uplaćeno četiri puta više novca nego u prvih šest.

Marić je podsjetio čelnike Opštine da su mu na sastanku u junu prošle godine saopšteno da oni “znaju kako je tešto voditi klub i obezbjeđivati sredstva i da ja to sjajno radim u interesu sporta i afirmacije njihove sredine”.

“Svjestan iracionalnog straha da neko ne pomisli da je gradskoj upravi Jadran bliži srcu i navijačkim ljubavima od nekih drugih klubova, začuđen odnosom prema klubu koji ostvaruje vrhunske rezultate koji odavno uveliko prevazilaze lokalne okvire, a posebno ponosan na pedagošku misiju koju Jadran ima od svog osnivanja,neću se više baviti onima kojima je dato da vode grad. Između politikantske demagogije i realnih rezultata razlika je veća od hiljada kilometara koje su preplivali „Jadranaši“.Tu je svaka dalja priča zaludna”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: