kup crne gore

Počinje vaterpolo sezona: Jadran na nišanu "novog" Primorca

U subotu, u 18 sati u Budvi, sastaće se Primorac i Kataro, dok će dan kasnije u istom bazenu rivali biti Budvanska rivijera i Jadran

3232 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolosti Jadrana sa peharom Kupa 2019. godine, Foto: PVK Jadran Carine
Vaterpolosti Jadrana sa peharom Kupa 2019. godine, Foto: PVK Jadran Carine

Polufinalnim duelima Kupa Crne Gore u subotu i nedjelju zvanično će početi nova vaterpolo sezona u Crnoj Gori.

Za prvi trofej u sezoni boriće se vaterpolisti Jadrana, Budvanske rivijere, Primorca i Katara.

U subotu, u 18 sati u Budvi, sastaće se Primorac i Kataro, dok će dan kasnije u istom bazenu rivali biti Budvanska rivijera i Jadran.

Revanš utakmice na program su 7. i 8. oktobra.

Trener Jadrana, Petar Radanović kazao je da je njegov tim favorit, ali da će to morati da opravda u bazenu.

Prema njegovim riječima, prvom timu priključeni su mladi igrači, koji će neočekivano imati više prostora nego što je bilo planirano.

"Koronavirus i ekonomska kriza koju je prouzrokovala zaustavila nas je u realizaciji planiranoh projekta. Bez obzira na probleme, uradićemo sve da zadržimo primat u crnogorskom vaterpolu. Neće biti lako, ali imajući u vidu da smo zadržili 3-4 starija igrača, smatram da smo u igračkom kadru najbolji", rekao je Radanović na konferenciji za novinare.

On smatra da će duel sa Budvanskom rivijerom, bez obzira na značajno podmlađen sastav rivala, biti interesantan i imati svoju draž.

"Respektujemo rivala u polufinalu, ali su sve oči uprte ka finalu. Ne bježimo od uloge od favorita, daćemo sve od sebe da opravdamo tu ulogu", rekao je Radanović.

Trener Budvanske rivijere Drago Pejaković, kazao je da će njegov tim nastupiti u znatno slabijem sastavu nego prethodnih godina.

"Zbog trenutne situacije nijesmo mogli da zadržimo pet igrača koji su bili nosioci u prošloj sezoni i samim tim naši apetiti su skromniji. Odlučili smo da pružimo šansu mlađim igračima. Jadran je favorit, ali očekujem da će naš motiv biti na visokom nivou i da utakmice učimo neizvjesnijim", rekao je Pejaković.

On je istakao da je rukovodsvo kluba zbog finansijskih problema odlučilo da ne igra evropska takmičenja ove sezone.

Trener Katara, Ivan Bjelobrković kazao je da njegov tim u duelu gradskih rivala nije favorit.

"Dolaskom dva iskusna igrača, Bojana Paunovića i Miljana Popovića, dobićemo dubinu u napadu, koja nam je falila prethodnih godina. Uz maksimalno zalaganje pokušaćemo da utakmice učinimo interesantnim i da se nadamo da možemo doći do finala", rekao je Bjelobrković.

Trener Primorca Sandro Sukno kazao je da respektuje protivnika u polufinalu, navodeći da Kataro ima iskusnije igrače i određeni kvalitet.

"Naša velika želja je da uđemo u finale, a da kasnije razmišljamo o borbi za trofej. Respekt zaslužuje Kataro, ali želimo da pobijedimo i plasiramo se u finale", kazao je Sukno.

On vjeruje da će uskoro biti završen bazen i agonija kotorskih vaterpolo klubova.

"Želja je da prvo izborimo finale, a nakon toga ćemo pričati o Jadranu", kazao je Sukno..

Trofej brane vaterpolisti Jadran Carina, koji su u prošlogodišnjem finalu pobijedili ekipu Budve 9:8.

Hercegnovski tim posljednjih devet godiuna osvajao je trofej Kupa Crne Gore.

Pobjednik nacionalnog Kupa bio je i 2006. i 2007. godine, a ima i dva trofeja Kupa bivše Državne zajednice 2004. i 2005. godine.