Aktuelni šampion Evrope na testu u Novom

Na noge Novljanima stiže mađarski Solnok (večeras od 17.15), jedan od lidera grupe B i favorit da i ove godine pokori Stari kontinent
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2018. 10:51h

Publika u Igalu je prije dvadesetak dana na djelu mogla da vidi veliki Pro Reko u duelu sa Jadran Carinama, a sada će imati priliku i da upozna aktuelnog prvaka Evrope.

Na noge Novljanima stiže mađarski Solnok (večeras od 17.15), jedan od lidera grupe B i favorit da i ove godine pokori Stari kontinent.

Solnok je skup vrhunskih pojedinaca - imena golmana Viktora Nađa, Gabora Kiša, sprskih reprezentativaca Andrije Prlainovića, Miloša Ćuka, Milana Aleksića, te Arona Jangera, govore o snazi ekipe koje s klupe predvodio Šandor Čeh.

Solnok svakako spada u grupu timova kojoj Jadran teško može da parira, ali u bazenu ništa nije nemoguće...

"Solnok je uz Pro Reko najjača ekipa u Evropi i to je svima jasno. Ovo je jedan od onih mečeva u kojem ne postoji imperativ da se ostvari rezultat, već samo imamo obavezu da pružimo maksimum i igru koja se od nas očekuje. Šanse nam realno nisu velike protiv tako moćnog tima, ali one uvijek postoje. Mi samo treba da vjerujemo u iznenađenje", rekao je golman Jadrana Slaven Kandić.

Jadran neće biti kompletan - izostaće centar Vladan Spaić zbog povrede ramena.

"Mnogo nas remeti povreda Spaića, ali mi koji budemo u bazenu imamo obavezu više da pokušamo da nadomjestimo njegovo neigranje. Ovako jakom protivniku se ne prijeti, samo možemo obećavamo veliku borbu, kao i uvijek", istakao je Kandić.

Trener Vladimir Gojković je podvukao da njegovom timu ovakvi mečevi mogu samo da koriste.

"Čast je što imamo priliku da igramo sa najboljim evropskim ekipama. Solnok je vrhunska ekipa, aktuelni osvajač Lige šampiona i veliki favorit u ovom susretu. Kao domaćini imamo obavezu da uradimo sve da utakmica što duže bude "u egalu", pa da vidimo koliko možemo", poručio je Gojković.

Mađari, ako ništa drugo, cijene Jadran i njegovu školu.

"Jadran ima mladu ekipu koja konstantno napreduje. Bolji smo tim, ali ne očekujem lak posao, jer meč dolazi nakon pauze. Sve zavisi od nas i naše koncentracije. Ako budemo na prepoznatljivom nivou problema neće biti", kaže čuveni čuvar mreže Viktor Nađ.

Solnok nakon pet kola drži prvu poziciju sa Špandauom i Pro Rekom sa po 12 bodova, Jadran je četvrti i ima dva boda manje...

Parovi 5. kola - grupa A: Dinamo Moskva - Breša (17.15), Partizan - Barseloneta (18.15), Jug - OSC (18.30), Olimpijakos - Hanover (19.30);

Grupa B: Jadran Carine - Solnok (17.15), Eger - Alfen (18.30), Pro Reko - Sabadelj (20.30), Steaua - Špandau (20.30).

Bonus video: