Jadran gostuje Špandauu u posljednjem meču u sezoni

Novljani u utakmici bez rezultatskog značaja igraju pritv njemačkog velikana, učesnika finalnog turnira
101 pregleda 0 komentar(a)
Danil Merkulov Eger - Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Danil Merkulov Eger - Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 08.05.2018. 15:47h

Jadran Carine sjutra u Berlinu stavlja tačku na nastup u Ligi šampiona.

Uz malo sreće, duel protiv Špandaua (19.30) mogao je da bude presudan u borbi za plasman na finalni turnir, ali je Novljane skupo koštao taj poraz od Sabadelja u Igalu koji je ispostavilo se i odredio putnike na F8.

Zato je Jadranu ostalo da za kraj makar dokaže da nije slabiji tim od Špandaua, te da ubjedljiva pobjeda protiv njemačkog velikana kod kuće u prvom kolu grupe B (11:5) nije bila slučajna.

"Imali smo dobru sezonu u Ligi šampiona, ali ćemo uraditi sve da je i završimo na pravi način. Neće biti lako ostvariti dobar rezultat u Berlinu, jer je Špandau tokom sezone potvrdio da je zaista odličan tim", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran ovom utakmicom završava sezonu u kojoj je opet nadmašio očekivanja na evropskoj sceni, te ispunio zacrtano na domaćoj - odbranom trofeja u Kupu, a onda i titule koju je proslavio proteklog vikenda.

Kada se sve sabere u klubu sa Škvera zaista imaju mnogo razloga da i ovu sezonu proglase fenomenalnom, ali i da žale što nije krunisana plasmanom među osam najboljih timova na Starom kontinentu.

"Bilo je ovo fantastično iskustvo za mladi tim Jadrana koji je vidio šta znači igrati u Ligi šampiona. Moram i da čestitam Špandauu odlazak na finalni turnir, a mi ćemo pokušati da ponovimo partiju iz našeg prvog međusobnog duela kada smo odradili sjajan posao", istakao je kapiten Marko Petković.

Kolo prije kraja poznato je šest od osam učesnika finalnog turnira - četiri iz Jadranove grupe (Pro Reko, Eger, Solnok i Špandau), te Olimpijakos i Barseloneta iz grupe A.

Za preostale dvije karte konkurišu Jug, Breša i Dinamo iz Moskve. Hrvatski velikan dočekuje Dinamo i ako ne izgubi prolazi, dok bi trijumf Rusa značio da oni idu u završnicu.

Breša, s druge strane, igra kod kuće protiv Hanovera i potreban joj je trijumf da obezbijedi učešće na turniru u Đenovi.

Parovi 14. kola - grupa A: Olimpijakos - Barseloneta (16.30), OSC - Partizan (18), Breša - Hanover (20), Jug - Dinamo Moskva (20.30);

Grupa B: Eger - Steaua (18.30), Solnok - Sabadelj (18.30), Špandau - Jadran Carine (19.30), Alfen - Pro Reko (20.30).

Bonus video: